Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Singapūro vadybos universitetas (nuotraukos)

Šeši didžiuliai stikliniai pastatai, sujungti požeminiu tuneliu, kuriame yra bankas, drabužių ir kosmetikos parduotuvių, grožio salonų, kelionių agentūra, dantų klinika, kavinių ir keli barai.
Kultūrų mišinys laikomas vienu iš universiteto pranašumų.
Kultūrų mišinys laikomas vienu iš universiteto pranašumų.

Dieną čia pilna verslo žmonių bei jaunimo su nešiojamais kompiuteriais. Vakare aplink žibančios šviesos pakeri modernumu ir didingumu. Ne, kalbu ne apie pramogų centrą, o apie 2005-aisias metais į naujas patalpas miesto centre persikėlusį, į geriausių pasaulio universitetų sąrašą patenkantį Singapūro vadybos universitetą.

Singapūro vadybos universitetas – gana garsus pasaulyje. Mokytis čia susirenka studentai iš visos Azijos: Vietnamo, Indijos, Kinijos, Kambodžos, Filipinų... Universitetas populiarus ir tarp tarptautinių mainų studentų iš Europos, Amerikos, Kanados bei Japonijos. Jų čia kiekvieną semestrą atvyksta apie 300. Kultūrų mišinys laikomas vienu iš universiteto pranašumų.

Dėstomų dalykų pasirinkimas

Kiekvienas studentas Singapūro vadybos universitete gali pasirinkti, kokius dalykus nori studijuoti. Pirmąją savaitę kiekvienas studentas gauna 100 elektroninių dolerių, už kuriuos gali „nusipirkti“ studijų vietą norimoje klasėje. Vyksta aukcionas. Studentai siūlo pinigų sumą ir taip konkuruoja vienas su kitu – laimi daugiau pinigų pasiūlęs. Aukcionui pasibaigus, studentai sužino rezultatus, ir jeigu yra jais nepatenkinti, dalyvauja antrajame ture, kur lygiai tokia pati aukciono sistema. Kadangi visi studentai, išskyrus mainų studentus, kurie gauna 5 kart daugiau – po 500 elektroninių dolerių, gauna vienodą pinigų sumą, konkurencija lygiavertė. Tik nuo sėkmės ir strateginių sugebėjimų priklauso, ar gausi norimo dalyko studijų vietą .

Paskaitos

Paskaitos vyksta nedidelėse seminarų klasėse. Grupės nedidelės – apie 30-40 žmonių. Taip norima sukurti diskusijoms ir interaktyviam mokymui palankią aplinką. Vietiniai studentai per vieną semestrą mokosi apie 5 dalykus. Dažniausiai viena paskaita vyksta 3,5 valandos, įskaitant 30 minučių pertrauką. Man, įpratusiai prie 45 minučių sistemos Švedijoje, išsėdėti 1,5 valandos be pertraukų tikrai nėra lengva....

Universitete viskas kompiuterizuota. Dėstytojai svarbias žinutes ir visas namų užduotis skelbia specialiame interneto puslapyje. Patekti į šį puslapį reikalingas slaptažodis. Tačiau vietiniams studentams tai ne problema – beveik kiekvienas paskaitos metu naudojasi nešiojamą kompiuterį. Tai man pasirodė kiek neįprasta, nes kartais susidaro įspūdis, jog dauguma studentų tik ir naršo po internetą, vietoj to, kad klausytųsi, ką dėstytojai pasakoja.

Nors visur ir vaikšto apsauga, prižiūrinti, kad niekas bibliotekoje nemiegotų, prisnūdusių čia tikrai netrūksta. Kartą vienas singapūrietis, įsitaisęs netoli manęs, bibliotekoje pramiegojo net 3 valandas!

Biblioteka

Universitete veikia didžiulė penkių aukštų biblioteka. Tiesa, knygų čia mažai, gal tik keletas lentynų. Visos knygos ir žurnalai – internete. Įdomu, kodėl biblioteka tokia didelė, nors knygų čia tik keletas? Atsakymas paprastas – singapūriečiai mėgsta mokytis bibliotekoje. Pirmieji studentai čia rinktis pradeda nuo 8 ryto, paskutinieji – ją palieką prieš pat uždarymą – 24 valandą! Žmonių bibliotekoje prieš pat vidurnaktį vis dar pilna. Teko girdėti, jog 2 savaites prieš paskutinius egzaminus, biblioteka dirba visą parą! Nors visur ir vaikšto apsauga, prižiūrinti, kad niekas bibliotekoje nemiegotų, prisnūdusių čia tikrai netrūksta. Kartą vienas singapūrietis, įsitaisęs netoli manęs, bibliotekoje pramiegojo net 3 valandas!

Gyvenimo tempas

Gyvenimo tempas čia visiškai kitoks nei Europoje. Buvau nustebinta, kokiu metu vyksta paskaitos. Anksčiausia paskaita čia prasideda 8.30, vėliausia – 19.00. Ji baigiasi 22.15. Dešimtą valandą vakaro sėdėti paskaitoje ir klausytis apie tarptautinės rizikos vadybą tikrai nelengva. Juolab, kad Lietuvoje tuomet 4 ryto.  Na, bet sakoma, jog prie visko priprantama...

BUS DAUGIAU.

Studentų BLOG`as neriboja tavo laisvės. Jei tu aktyvus studentas, tau rūpi studentiškos aktualijos bei problemos, jei tu fotografuoji, rašai, filmuoji – prisijunk prie mūsų ir aktyviai reikšk savo nuomonę, pasakok apie savo nuotykius, dalinkis patirtimi su kitais studentais.

Studentų BLOG`o narių rašinius galite skaityti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius