Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stok ir nebijok likti „už krepšelių brūkšnio“

„Stok ir nebijok“ – toks šūkis lydi naująją Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto (VU KHF) studijuojančiųjų savomis lėšomis skatinimo sistemą, kuria siekiama paskatinti gabiausius būsimuosius studentus, pagal naująją studijų sistemą negavusius studijų krepšelio, todėl visus studijų metus turėsiančių studijuoti savomis lėšomis.
Studentai
Studentai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

VU Kauno humanitariniame fakultete pirmasis studijuojančiųjų savo lėšomis dešimtukas mokės ne visą numatytą studijų kainos. Konkreti įmokos suma priklausys nuo norinčiųjų studijuoti savo lėšomis skaičiaus bei pažangumo.

Jei paaiškėtų, jog studijuojantis savo lėšomis yra tik vienas studentas, jis mokės 75 proc. nuo visos studijų kainos. Jei studijuojančiųjų savo lėšomis bus daugiau, tai studijų įmoka ženkliai mažės geriausiai studijuojantiems, t.y. pirmajam dešimtukui (pagal Fakulteto Tarybos patvirtintą skaičiuotę).

Jei studijuojančiųjų savo lėšomis bus dešimt ar daugiau, tai: pirmasis „už studijų krepšelių brūkšnio“ mokės tik 10 proc. nuo visos studijų kainos, antrasis – 25 proc., trečiasis ir kiti – atitinkamai mažiau. Tik vienuoliktasis pagal pažangumą tarp studijuojančiųjų savo lėšomis mokės visą studijų kainą.

Pirmojo semestro pažangumo reitingavimas bus atliekamas pagal stojimo balus, visų kitų studijų semestrų - pagal studijų rezultatus.

Studijuojančiųjų savomis lėšomis pažangumo skatinimo sistema siekiama sudaryti geresnes sąlygas norintiems studijuoti, o ypač gabesniesiems, dedantiems daugiau pastangų.

Studente, nebijok visus studijų metus likt „už krepšelių brūkšnio“! Kauno humanitariniame fakultete sudarytos visos sąlygos ne tik kokybiškoms, bet ir ekonomiškoms studijoms.

Studentų BLOG`as neriboja tavo laisvės. Jei tu aktyvus studentas, tau rūpi studentiškos aktualijos bei problemos, jei tu fotografuoji, rašai, filmuoji – prisijunk prie mūsų ir aktyviai reikšk savo nuomonę, pasakok apie savo nuotykius, dalinkis patirtimi su kitais studentais.

Studentų BLOG`o narių rašinius ir NeTiks TV reportažų galite rasti čia.

Daugiau NeTiks TV reportažų žiūrėkite čia. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius