-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentai įvertino dėstytojų sąžiningumą

Antradienį Lietuvos studentų atstovybių sąjunga pagerbė metų dėstytojus, savo darbu aukštosiose mokyklose puoselėjančius svarbiausias akademines vertybes. Daugiau nei 9000 studentų iš įvairių aukštųjų mokyklų išrinko 10 geriausių Lietuvos dėstytojų.
Lietuvos studentų atstovybių sąjungos prezidentė Indrė Vareikytė.
Lietuvos studentų atstovybių sąjungos prezidentė Indrė Vareikytė. / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Metų dėstytojus studentai rinko dalyvaudami interaktyvioje apklausoje, kurios metu respondentai prašyti siūlyti po vieną savo aukštosios mokyklos dėstytoją ir papasakoti, kodėl šis dėstytojas šiemet vertas „geriausiojo“ vardo. Dalyvaudami apklausoje studentai paminėjo daugiau nei 2100 skirtingų aukštųjų mokyklų dėstytojų pavardžių, statistikos departamento duomenimis 2007 – 2008 m. Lietuvos aukštosiose mokyklose dirbo daugiau kaip 7000 dėstytojų.

„Mums didelė garbė apdovanoti mylinčius savo darbą ir jam atsidavusius žmones, esančius pavyzdžiu savo kolegoms bei veiklos, ar net gyvenimo autoritetu studentams. Dėkojame, kad puoselėjate vieną kertinių akademinių vertybių – sąžiningumą“, – metų dėstytojus sveikino LSAS prezidentė Indrė Vareikytė.

Mums didelė garbė apdovanoti mylinčius savo darbą ir jam atsidavusius žmones, esančius pavyzdžiu savo kolegoms bei veiklos, ar net gyvenimo autoritetu studentams. Metų dėstytojus sveikino LSAS prezidentė Indrė Vareikytė.

LSAS vadovė taip pat pažymėjo, jog būtent tokie dėstytojai, kaip šie ir pradeda didžiausius sistemos pokyčius. „Viskas prasideda nuo pavienių žmonių, tokių kaip šie, akademines vertybes saugantys dėstytojai, kurie prieš ką nors keisdami ar ragindami pasikeisti – pasikeičia patys. Tai įrodo, kad kiekvieno iš mūsų pastangos yra be galo svarbios ir nulemia labai didelius teigiamus pokyčius“, – kalbėjo I.Vareikytė.

Apdovanoti dėstytojai džiaugėsi šia studentų iniciatyva bei proga kalbėti apie pozityvius dalykus. „Tai puikus laikas kalbėti apie tai, kiek daug akademinėje bendruomenėje reiškia vertybės, kuriomis remiantis kiekvienas daromas veiksmas tampa svarbaus darbo dalimi“, – sakė metų dėstytojai.

Šiemet metų dėstytojais pripažinti: Antanas Andrijauskas (VDA), Gintautas Bareikis (VU), Liutauras Degėsys (VPU), Leonidas Donskis (VDU), Saulius Kavaliauskas (LKKA), Valdemaras Makutėnas (LŽŪU), Edvard Michnevič (VGTU), Laurynas Pakštaitis (MRU), Vytautas Radžvilas (VU), Kęstutis Simonavičius (KTU).

Sąžiningumą skatinančių dėstytojų apdovanojimai rengiami jau antrus metus. Socialinis idėjos partneris – internetinė televizija ne tik studentams www.NeTikS.lt jau ruošia reportažų ciklą apie akademinį sąžiningumą – netrukus portale pasirodys interviu su šių metų „geriausiais“.

Studentų BLOG`as neriboja tavo laisvės. Jei tu aktyvus studentas, tau rūpi studentiškos aktualijos bei problemos, jei tu fotografuoji, rašai, filmuoji – prisijunk prie mūsų ir aktyviai reikšk savo nuomonę, pasakok apie savo nuotykius, dalinkis patirtimi su kitais studentais.

Studentų BLOG`o narių rašinius galite skaityti čia.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius