-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VDU rektoriumi tapęs studentas kostiumo nevilkės

Lapkričio 17-ąją, tarptautinę studentų dieną, jau antrus metus iš eilės Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rektoriaus, prorektorių ir kitų padalinių vadovų kėdes užims studentai. Konkursą eiti šias vienadienes pareigas šiemet laimėjo VDU Taikos bendrabučio pirmininko, Baltijos regiono studijų magistranto Jono Gajausko komanda.
Vytauto Didžiojo universitetas
Vytauto Didžiojo universitetas / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

„Trokštame išmokti ir nuveikti kuo daugiau – ne tik įsiklausyti į interesantų pasiūlymus, bet ir patys generuoti idėjas. Daug dirbsime prie VDU „Taikos“ bendrabučio vizijos – norime, kad po renovacijos jis virstų kuo jaukesne ir šiuolaikiškesne, studentų poreikius atitinkančia erdve“, – pasakojo laikinai rektoriaus postą užimsiantis Jonas Gajauskas.

Kaip teigiam išplatintame pranešime, studentiškame Rektorato posėdyje daug dėmesio bus skirta ir kitam labai svarbiam klausimui – VDU studijų kokybei.

“Pastaruoju metu apie tai daug diskutuojama tiek mūsų universiteto vidinėje erdvėje, tiek ir kitose aukštosiose mokyklose. Svarbu išsiaiškinti ir išanalizuoti dabartinę padėtį, ką atnešė aukštojo mokslo reforma ir kokių priemonių turi imtis universiteto administracija bei patys studentai, kad studijų kokybės sąvoka būtų nebe klausimas, o aiškiai suprantamas teiginys, akcentuojantis aukštą universiteto lygį tiek Lietuvoje, tiek ir tarptautinėje erdvėje“, – sakė laikinasis VDU rektorius.

J. Gajausko komanda jau trečius metus organizuoja ir „Taikos“ bendrabučio studentus suvienijančią akciją, kurios metu bendrabutis tampa aukščiausia švieslente Kaune. Seniau pastato languose buvo įžiebti žodžiai „Taika“ ir „Studentai“, o šių metų lapkričio 17 d. 20.30 val. langų mozaikoje nušvis žodis „Žalgiris“.

„Tokį sprendimą priėmėme ne atsitiktinai – šioje komandoje žaidžia arba yra žaidęs ne vienas ne vienas VDU studentas. Į renginį pažadėjo atvykti Adas Juškevičius, Žygimantas Janavičius bei Siim–Sander Vene, galbūt sulauksime ir daugiau „Žalgirio“ žaidėjų“, – sakė J. Gajauskas.

Be susitikimų su studentais, fakultetų darbuotojais, rektorato posėdžių, savo darbotvarkėje laikinoji VDU vadovų komanda yra numačiusi ir pietus su „Erasmus“ studentais iš užsienio.

„Kviesdami susitikti, norime parodyti, kad laikome juos svarbia VDU bendruomenės dalimi. Neformalaus pokalbio metu diskutuosime, kaip iš užsienio į VDU atvykę studentai galėtų kuo geriau integruotis į universiteto gyvenimą“, – sakė J. Gajauskas.

Lapkričio 17–ąją laikinoji universiteto valdžia taip pat mielai priims lankytojus – VDU rektorato pastato (K. Donelaičio g. 58) durys visą dieną bus atviros pasiūlymų ar klausimų turintiems interesantams ar tik norintiems apsižvalgyti.

Nors ir užėmę svarbius postus, laikinasis rektorius ir jo komanda žada nevaržyti savęs kostiumais. „Vytauto Didžiojo universitetas – laisvas ir liberalus, tai simbolizuos ir neoficiali mūsų apranga“, – sakė J. Gajauskas.

Kaip ir pernai, laikinąjį VDU rektorių išrinko VDU Studentų atstovybės valdyba. Šių metų konkurse dalyvavo trys varžovai, parengę savo idėjų bei preliminarios darbo programos paketą.

Lapkričio 17–ąją visų universiteto padalinių darbas vyks įprastu režimu. Universiteto vadovus pavaduosiantiems studentams bus perduotos beveik visos funkcijos – jie priims lankytojus, atsakinės į skambučius, galės susipažinti su juos dominančia medžiaga, negalės tik pasirašyti dokumentų.

Daugiau Studentų blogo naujienų rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius