Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentų finansai: penki būdai, kaip sutaupyti

„The Telegraph“ pateikia penkis patarimus studentams, kaip sumažinti savo išlaidas.
Kiaulė taupyklė
Kiaulė taupyklė / 123rf.com nuotr.

Patarimas nr. 1: reikalingų vadovėlių ieškokite internete

Vadovėliai, skirti studijoms, brangūs. Bibliotekos lentynas, spaudžiami termino, ištuštino kurso draugai. Puolimui pirkti naujas knygas puiki alternatyva gali būti knygos iš „antrų rankų“. Be to, baigus kursą, jau nebereikalingus vadovėlius galima juos pigiau parduoti tiems, kuriems jų dar tik prireiks.

Štai Jungtinėje Karalystėje tai galima padaryti prisiregistravus nemokamame aukcione tinklalapyje www.studentbooks.co.uk. Verta panaršyti ir tokiuose tinklalapiuose kaip „Amazon“ ar „Google Books“, kur galite rasti jums reikalingų knygų už mažesnę kainą.

Patarimas nr. 2: naudokitės nuolaidomis studentams

Norėdami sutaupyti pinigų maistui, apsipirkinėjimui ar kelionėms, išnaudokite studentams skirtas nuolaidas, keliaudami viešuoju transportu. Be to, daugybė kavinių, restoranų suteikia studentams lojalumo korteles, kurių nuolaidomis galite pasinaudoti, o klubai rengia vakarėlius studentams.

Patarimas nr. 3: atidarykite bendrą nuomoninkų banko sąskaitą

Jei ketinate nuomotis būstą keliese, paprasčiausias būdas sumažinti savo išlaidas už komunalinius mokesčius, yra iš anksto pasidomėti vietove, kurioje ketinate gyventi, ir išsirinkti finansiškai geriausią pasiūlymą. Tai padarę, ženkite dar vieną žingsnį, kuris padės sutaupyti – atidarykite bendrą banko sąskaitą, į kurią visi nuomininkai kiekvieną mėnesį perves savo dalį pinigų už komunalines paslaugas.

Patarimas nr. 4: skirkite laiko panagrinėti bankų pasiūlymus

Bankai siūlo korteles jaunimui, numatančias įvairių privilegijų. Svarbu išsirinkti tokią banko kortelę, kuri geriausiai aititiktų jūsų poreikius.

Patarimas nr. 5: planuokite savo savaitės biudžetą

Griežtas pirkinių sąrašas padės nesusivilioti parduotuvėje bereikalingais pirkiniais. Tokius sąrašus galima sudarinėti ir kartu su bendranuomininkais. Visi kartu pirkdami internetu visiems reikalingas prekes, sutaupysite pinigų už pristatymą – mat mokėsite tik už vieną pristatymą, o ne kelis. Be to, galite sutaupyti gamindami maistą kartu. Sumažinti išlaidas padės ir tai, jei nutarsite, kad kiekvienas namų gyventojas kartą per savaitę patiekalą ruoš vienas. Tai sutaupys ne tik pinigų – mat turėdami pagaminti daugiau maisto, pirksite pigesnius ingridientus, bet ir laiko to, kuris tą savaitę nebus įpareigotas ruošti maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius