Studentų prioritetai: geriau vadovėlis, nei nauji sportbačiai

Tyrimai rodo, kad Didžiosios Britanijos universitetuose besimokantys studentų prioritetų viršūnėje – ne vakarėliai ir nauji sportbačiai, o sąskaitų apmokėjimas ir vadovėlis, rašo „The Independent“.
Sportiniai bateliai
Sportiniai bateliai / primepartner.lt nuotr.

Prie tokių išvadų buvo prieita, atlikus apklausą, kurioje dalyvavo 130 studentų ir asmenų, kurie neseniai baigė aukštąsias mokyklas. 81 proc. studentų teigė, kad esant pinigų stygiui, jie teiktų pirmenybę apmokėti sąskaitas, o ne nukeliauti į vakarėlį. 73 proc. universitetus jau baigusių asmenų sąskaitų apmokėjimą nurodo kaip prioritetą.

Be to, 85 proc. dabar studijuojančių asmenų turėdami rinktis tarp naujų sportbačių ir vadovėlio, rinktųsi pastarąjį. Tuo tarpu 76 proc. jau studijas baigusių asmenų taip pat nepirktų naujų sportbačių.

Šįmet į aukštąją mokyklą stojantieji pasirengę mokėti už mokslą daugiau, nei anksčiau studijavę. Be to, vis daugiau valstybinių mokyklų moksleivių pateikia prašymus studijuoti Kembridžo universitete, kuriame metai studijų kainuoja iki 9 tūkst. svarų sterlingų. Tai rodo, kad moksleiviai savo galimybes studijuoti universitetuose apsvarsto vis rimčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius