Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentų rezultatus aukštosios mokyklos galės vertinti kas semestrą arba kas metus

Nors įsižeidusi opozicija ketvirtadienį nusprendė nedalyvauti Seimo plenariniame posėdyje, valdantiesiems surėmus pečius pavyko priimti jų pačių parengtus Mokslo ir studijų įstatymo pakeitimus. Šis įstatymas įtvirtins teisę pačioms aukštosioms mokykloms nuspręsti, kas semestrą, ar kas metus vertinti studentų mokslo rezultatus.
Studentai
Studentai / VDU nuotr.

Už teisės akto pakeitimus balsavo 69, susilaikė 3 Seimo nariai, prieštaraujančiųjų nebuvo.

Įsigaliojus įstatymui, valstybė nebefinansuos studijų, jei studento rezultatų vidurkisbus bus daugiau kaip 20 proc. mažesnis už bendramokslių vidurkį. Universitetų valdymas bus perduotas senatams.

Prieš balsavimą Seimo pirmininkė Irena Degutienė nebuvo tikra, ar pakaks balsų priimti valdančiųjų parengtus Mokslo ir studijų įstatymo pakeitimus. „Už širmos kurie esat, greitai grįžkit į salę“, – kolegas paragino parlamento vadovė.

Opozicija atsisakė dalyvauti posėdyje dėl to, kad iš ketvirtadienio darbotvarkės buvo išbrauktas klausimas dėl laikinosios komisijos, skirtos aiškintis banko „Snoras“ bankroto aplinkybes.

„Reikia kažkokiu būdu juos grąžinti į salę“, – prieš balsavimą pareiškė konservatorius Julius Dautartas. I.Degutienė jį nuramino, kad to nebus: „Buvau su jais susitikusi. Opozicinių frakcijų nuostata tokia, kad į salę jie negrįš“.

Kalbėdamas Seimo posėdyje parlamentaras Petras Auštrevičius liejo pyktį ant opozicijos, kuri ant plauko pakabino svarbių pataisų priėmimą. Parlamento vadovė I.Degutienė pastebėjo, kad P.Auštrevičius tuščiai aušina burną, nes opozicijos atstovai jo priekaištų negirdi.

Valdantieji ketvirtadienį lengva ranka vieną po kito atmetė opozicijos atstovų užregistruotus pasiūlymus Mokslo ir studijų įstatymui. Socialdemokratai siūlė studentų mokslo rezultatus vertinti tik kas semestrą.

Seimo pavasario sesijoje bus suburta darbo grupė, kuriai priklausys ne tik parlamentarai, bet ir akademinės bendruomenės atstovai, ir tuomet bus nuspręsta, kokius dar reikia padaryti pakeitimus.

Mokslo ir studijų teko taisyti po to, kai Konstitucinis teismas kai kurias jo nuostatas pripažino prieštaraujančiomis Pagrindiniam įstatymui. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius