Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studijos gali tapti visą gyvenimą trunkančia įdomia kelione

Jau 200 metų pasaulyje ir 20 metų Lietuvoje veikiančios Kolpingo kolegijos įkūrėjas, vokiečių kunigas Adolfas Kolpingas visada skatino jaunus žmones imtis iniciatyvos kuriant savo gyvenimą. „Kas spinduliuoja drąsa, tas ir veikia drąsiai “, – nuolat kartodavo jis. Jam pritarė ir Aldas Daubaras, Kolpingo kolegijos verslo vadybos absolventas, kuris sakė, jog sėkmė lydi ryžtinguosius.
Aldas Daubaras, Kolpingo kolegijos verslo vadybos absolventas
Aldas Daubaras, Kolpingo kolegijos verslo vadybos absolventas / Asmeninio archyvo nuotr.

Vaikinas taupiais, bet šiltais žodžiais kalbėjo apie visada prie širdies buvusias vadybos studijas. „Tokias studijas pasirinkau, nes vadybos sritis mane labai domino. Negalėjau mokytis visą dieną, todėl ieškojau galimybių studijuoti neakivaizdžiai. Gerai, kad kolegija pasiūlė tinkamą studijų grafiką – galėjau siekti išsilavinimo, be kurio neįsivaizdavau savo ateities.“

Mokslai vaikinui sekėsi puikiai, už aktyvią veiklą kelerius metus buvo skiriama kolegijos steigėjo stipendija. Tačiau pats apie tai, kas jį veda į priekį, jis kalba su vyrišku lakoniškumu. „Kiekvienam žmogui svarbiausias jo motyvacijos šaltinis yra jis pats. Tai, kas tu esi, ko nori, veikia kaip geriausias stimulas ir darbų katalizatorius. Iš kitos pusės, nemažai prisideda ir tinkama aplinka, kuri organizuota taip, kad leistų ir net padėtų tau siekti savo tikslų“, – sakė Aldas.

Išsilavinimas, pasak verslo vadybos absolvento, svarbu, nes leidžia įgyti norimą specialybę, o vėliau ir darbą: „Geriausias dalykas, kalbant apie mokslus, yra tai, kad studijuoti gali kad ir visą gyvenimą. Baigęs mokyklą įstoji į aukštojo mokslo įstaigą, vėliau sieki magistro laipsnio ar daktaro. Gali nuolat kopti aukštyn, plėsti savo žinias ir galimybių ribas. Aš pats dabar planuoju magistro studijas ir nekantriai jų laukiu.“

Aldo planuose – nuosavas verslas ir nesibaigiantys iššūkiai. „Labai noriu kurti ir vystyti savo verslą. Mano ambicijos nemažos, bet pamatuotos ir pagrįstos. Manau, kad tai labai svarbu siekiant užsibrėžtų tikslų – turėti ambicijų, kurios tave ragintų nepasiduoti, net jei būna nelengva. Tokie iššūkiai ir masyvūs planai padeda tobulėti“, – užtikrintai kalbėjo pašnekovas.

Kolpingo kolegijoje studijos buvo ne vienintelis Aldo atrastas džiaugsmas. Vaikinas, dvejus metus intensyviai sportavęs, pasiekė puikių rezultatų ir parodė ryžtą bei susidomėjimą, todėl jam buvo pasiūlyta tapti kolegijos krepšinio komandos treneriu. „Mokslus kolegijoje jau baigiau, šiuo metu dirbu transporto logistikos srityje, tačiau iki šiol tebesu kolegijos krepšinio treneris. Mūsų komanda žaidžia Kauno krepšinio lygoje, pasiekiame neblogų rezultatų“, – sakė Aldas.

Paklaustas, ko palinkėtų mokyklą baigusiam jaunuoliui, Aldas pataria įsiklausyti į save: „Manau, kad reikia klausyti savo širdies – ji pasakys, kas tau tinkamiausia. O tada jau teliks kruopščiu ir atsakingu savo darbu pačiam susikurti savo kelią“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius