-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Studijų mugėje jaunuoliai bus viliojami mokytis Lietuvoje (nuotraukos)

Ketvirtadienį prasidedančioje studijų mugėje, kurios moto – „Atrask pasaulį Lietuvoje“, šiemet numatomi renginiai, skirti paskatinti jaunuolius neišvykti mokytis į užsienį.
Tradicinė tarptautinė žinių paroda „Mokymasis. Studijos. Karjera“.
Vasario 3–5 dienomis parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyks tradicinė tarptautinė žinių paroda „Mokymasis. Studijos. Karjera“. / Organizatorių nuotr.

Švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė sako, kad galimybė dalį laiko – pusmetį ar metus – pasimokyti užsienio aukštosiose mokyklose yra ir studijuojant Lietuvoje.

„Mūsų tikslas – parodyti, kad nebūtina stoti į užsienio aukštąsias tam, kad jaunuoliai galėtų studijuoti užsienyje“, – antradienį per spaudos konferenciją sakė N.Putinaitė.

Anot jos, parodoje rengiamais seminarais, diskusijomis siekiama atkreipti dėmesį, jog Lietuvos universitetai konkuruoja su užsienio aukštosiomis mokyklomis dėl abiturientų.

N.Putinaitės teigimu, 2009 metų duomenimis, lietuvių studentų užsienyje mokėsi dvigubai daugiau nei užsieniečių Lietuvoje – atitinkamai 7 ir 3 tūkst. studentų.

Vasario 3–5 dienomis parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksiančioje devintojoje tradicinėje tarptautinėje žinių parodoje „Mokymasis. Studijos. Karjera“ dalyvaus 110 mokymo įstaigų iš 15 pasaulio šalių, 76 dalyviai – iš Lietuvos.

Organizatorių nuotr. /Vasario 3–5 dienomis parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyks tradicinė tarptautinė žinių paroda „Mokymasis. Studijos. Karjera“.
Organizatorių nuotr. /Vasario 3–5 dienomis parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyks tradicinė tarptautinė žinių paroda „Mokymasis. Studijos. Karjera“.

Paroda šiemet užims didžiausią plotą, joje vyks 65 renginiai. „Litexpo“ direktoriaus pavaduotoja Kristina Pladienė sakė, kad studijų mugė pagal lankytojų ir renginių skaičių vejasi renginių ir lankytojų gausa garsėjančią Vilniaus knygų mugę.

K.Pladienės teigimu, bendravimas su aukštųjų mokyklų atstovais, taip pat specialūs seminarai jaunuoliams padės apsispręsti, kokias studijas rinktis.

„Tai daryti reikia ne spontaniškai, klausant tik draugų, tėvų ar madingų tendencijų, bet reikia susivokti, įvertinti savo gebėjimus ar asmenines savybes“, – teigė ji.

Šiemet kūrybiškai, netradiciškai bus pristatomos įvairios profesijos, meno studijos. „Amatų mieste“ bus galima susipažinti su 18 specializuotų profesijų transporto, tarptautinių pervežimų, automobilių diagnostikos, remonto, viešbučių, restoranų paslaugų, ekologinio ūkio, alternatyviosios energetikos, sveikatinimo paslaugų srityse, taip pat su santechniko, suvirintojo, floristo, statybininko, fotografo, kirpėjo, kosmetologo, visažisto, masažuotojo specialybėmis.

Vyks madų, šukuosenų ir makiažo šou, mechatronikos, kuri jungia mechaniką, elektrotechniką, elektroniką ir informatiką, varžybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius