-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studijų parodoje aidėjo prieštaringi pareiškimai juodaodžių atžvilgiu

Paskutinę parodos „Studijos 2013“ dieną žurnalo „Kuo būti“ organizuotame seminare nuskambėjo prieštaringi teiginiai juodaodžių atžvilgiu.
Psichologas Jonas Rapalis
Psichologas Jonas Rapalis / 15min.lt/Vytauto Valentinavičiaus nuotr.

„Turiu jus nuliūdinti ar nudžiuginti, esant dabartinei ekonomikos situacijai pasaulyje ir žiūrint į jos tendencijas, žmogus turės būti aktyvus ne iki pensinio amžiaus, tačiau – iki 75 metų“, – seminarą pradėjo psichologas Jonas Rapalis.

Anot jo, tie, kurie skaičiuoja savo pinigus, žino, kad iš pensijos išgyventi yra sudėtinga.

„Geriau žiūrėti savo sveikatos, rūpintis, mylėti save, gerbti ir pasistengti daryti karjerą, kad kai ateis pensinis amžius, tau sakytų „Pasilik pas mus, puikus, patikimas darbuotojas esi, nelakstai kaip (Michaelis) Šumacheris, kaip jaunimas, ir dirbk, kol tave išnešime“, – juokavo J.Rapalis.

Vis dėlto pranešėjui kalbant apie tai, kad yra sprendimas nedirbti išėjus į pensiją, nuskambėjo prieštaringi teiginiai juodaodžių atžvilgiu.

„Yra vienas variantas šitai problemai išspręsti – atsivežt iš kažkur. Kaip anksčiau amerikonai atsiveždavo negrų. Bet dabar žinote, kur jiems tie negrai sėdi (pranešėjas nurodė į sprandą), – dėstė J.Rapalis ir tuoj pat pridūrė – Nežinau, gal aš čia nelabai politkorektiškas, bet yra žmonių, kurie nelabai į politkorektiškumą žiūri“.

Studentiškas naujienas sekite socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Čia verda studentiškas gyvenimas!

Vasario 7–9 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vykstanti Švietimo ir mokslo ministerijos organizuojama paroda „Studijos 2013“ moksleiviams ir jų tėvams siekia kūrybiškoje ir dinamiškoje erdvę, padėti jauniems žmonėms lengviau apsispręsti, kokią specialybę rinktis.

Tris dienas vyksiančioje parodoje apsilankę moksleiviai turi galimybę susipažinti su profesinių, aukštųjų mokyklų ar kitų mokymosi įstaigų siūlomomis mokymosi bei studijų galimybėmis, taip pat gali dalyvauti karjeros planavimo paskaitose, verslumo seminaruose, koncertuose ar mokinių, tėvų susitikimuose su mokymo įstaigų atstovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius