-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Studijų paskolos „Snore“: abejonės dėl išmokų

Valstybės remiamos studijų paskolos gyvenimo išlaidoms ir studijų kainai studentams turėtų būti išmokėtos, tikina Valstybinis studijų fondas (VSF).
 „Snoras“
„Snoras“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

VSF atstovė spaudai Milda Papinigienė teigia, kad studentai išsigąsti neturėtų. „Bet kuriuo atveju nebus, kad studentai, kurie prašė paskolų ir kuriems reikalingi pinigai, jų negaus“, – tikina M. Papinigienė. Anot jos, VSF imsis veiksmų, jei situacija bus studentų nenaudai, tačiau šiuo metu tų veiksmų dar nesvarstė.

VSF duomenimis, šį rudenį su valstybės trečiadienį nacionalizuotu banku „Snoras“ studijų paskolų sutartis pasirašė 785, t. y. apie 10 proc. visų paskolas paėmusių studentų. Tiesa, VSF neturi duomenų, kiek iš studentų yra paėmę paskolas studijų kainai (išmokamas kartą per semestrą), o kiek – gyvenimo išlaidoms, mokamas kartą per mėnesį.

„Mes manome, kad didžiajai daliai bent šį mėnesį paskolos studijų kainai turėtų būti pervestos, nes studentai į bankus prašymus turėjo paduoti iki lapkričio 11 d. Manau, kad beveik visi turėtų būti gavę pinigus gyvenimo išlaidoms už spalio mėnesį“, – sako VSF atstovė. Tiesa, ji teigia, kad gali būti sudėtingiau dėl lapkričio išmokų studentams, paėmusiems paskolas gyvenimo išlaidoms, o ne studijų kainai.

15min.lt redakcijoje viešėjęs finansų analitikas Valdemaras Katkus taip pat reikalo nerimauti nematė: „Manau, kad prisiimti įsipareigojimai turėtų išlikti, neturėtų būti jokių pasikeitimų.“

Sutartį su „Snoru“ pasirašiusi Vilniaus Gedimino technikos universitete Nekilnojamo turto valdymą pirmajame magistro kurse studijuojanti Aleksandra Leontjeva bijo, kad lapkričio pabaigoje negaus paskolos gyvenimo išlaidoms išmokos. „Abejoju ar perves, nors matyt studijų fondas kažką darys“, – svarsto mergina.

A. Leontjevos teigimu, šiuo metu ji nieko padaryti negali – net jei bankas pradės veikti, atsisakiusi paskolos, kitame banke jos pasiimti negalėtų. „Be to, „Snore“ buvo ir pačios mažiausios palūkanos – į kitą banką man ir neapsimokėtų eiti“, – tikina studentė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius