Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukčiavimas: Bangladeše egzaminų atsakymai siunčiami į laikrodžius primenančius telefonus

Bangladešo studentai egzaminų atsakymus gaudavo į laikrodžius primenančius telefonus, skelbia „The Telegraph“.
Bangladeše studentai ir kiti laikantys egzaminus dėl darbo gaudavo atsakymus į rankinius laikrodžius primenančius mobiliuosius.
Bangladeše studentai ir kiti laikantys egzaminus dėl darbo gaudavo atsakymus į rankinius laikrodžius primenančius mobiliuosius. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Policijos pareigūnai išvedė antrankiais surakintus 10 organizatorių, kurie sugalvojo ir sukūrė šiuos elektroninius prietaisus. Pastarieji buvo naudojami stojančiųjų į universitetus ir laikančiųjų egzaminus dėl darbo. 

Studentiškas naujienas sekite socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Čia verda studentiškas gyvenimas!

Nusikaltėliai papirkdavo mokytojus ir dėstytojus bei iš jų gaudavo atsakymus, kurie vėliau trumposiomis SMS žinutėmis buvo siunčiami laikantiems egzaminus, pranešė vietos policija.

„Stojantys į geriausią universitetą studentai, norintys įsidarbinti banke ar vyriausybinėje įstaigoje, turėdavo sumokėti 120 tūkst. takų (16,7 tūkst. Lt) ar daugiau ir gaudavo atsakymus į šį aukštųjų technologijų prietaisą“, – sakė policijos pareigūnas Moshiuras Rahmanas.

Grupuotės vadeiva policijai prisipažino, kad 2009 m. įsigijo 120 specialiai pagal užsakymą Kinijoje pagamintų prietaisų ir nuo to laiko juos nuomoja.

„Su nusikaltėliais bendradarbiauja daugelis dėstytojų ir valdininkų. Gavę testų medžiagą, ekspertai per kelias minutes juos išsprendžia ir išsiunčia atsakymus klientams“, – teigė jis.

Bangladeše patalpoje, kurioje laikomas egzaminas, mobilieji telefonai yra draudžiami, tačiau rankinius laikrodžius segėti leidžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius