Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suomijoje įkurta Suomijos lietuvių jaunimo sąjunga „Silta"

Suomija tikriausiai nėra ta šalis, kuri kiekvienam lietuviui asocijuojasi su emigracija, išvykusiais giminaičiais ar svajonių šalimi.
Jaunimo sąjunga „Silta“
Jaunimo sąjunga „Silta“ / Organizatorių archyvo nuotr.

Tačiau tai nereiškia, kad Suomijoje lietuvių nėra.

Suomijoje gyvenantys jaunieji lietuviai visą savaitgalį praleido kurdami Suomijos lietuvių jaunimo sąjungą „Silta“. Sąjungos pavadinimas kilo ieškant panašių ar net giminiškų žodžių tarp lietuvių ir suomių kalbos, o „Silta“ yra kilęs iš lietuviško žodžio „tiltas“ ir turi tą pačią reikšmę.

Iš Lietuvos į Suomiją atvykęs koučingo specialistas Vytautas Gaidamavičius prisidėjo prie sąjungos kūrimo ir pasidalino savo patirtimi sąjungos kūrimo procese.

Lapkričio 17-18 dienomis susirinkę nariai apibrėžė SLJS viziją ir misiją:

Vizija: Siekiame tapti pavyzdine lietuvių organizacija Suomijoje.

Misija: Palengviname integraciją į Suomijos visuomenę kurdami teigiamą lietuvio įvaizdį, garsindami Lietuvos vardą, bei skatindami pilietiškumą ir ugdydami verslumą.

Kuriame pridėtinę vertę Lietuvai dalindamiesi patirtimi tarp Lietuvos ir Suomijos.

Susirinkimo metu sąjungos kūrėjai aptarė artimiausius darbus, kuriuos kiekvienas komitetas norėtų nuveikti. Buvo sudarytas pusės metų kalendorinis grafikas ir pasiskirstyta svarbiausiomis užduotimis iki sekančio valdybos susitikimo gruodžio mėnesį.

Penki komitetai – Integracijos, Įvaizdžio, Verslumo, Edukacijos ir Žmogiškųjų išteklių bus atsakingi už skirtingas kryptis: lietuvių integraciją Suomijoje, lietuvių įvaizdžio kūrimą šalyje, čia gyvenančių lietuvių verslumo skatinimą ir edukacinius projektus tiek Suomijoje, tiek Lietuvoje.

Kaip teigė steigiamosios valdybos pirmininkės pareigas einanti Vitalija Petrulaitienė, prie SLJS „Silta“ gali prisijungti ir sąjungos veikloje aktyviai dalyvauti visi jaunieji lietuviai gyvenantys Suomijoje.

Šiuo metu veikia steigiamoji valdyba, kuri bus perrinkta 2013 m. gegužės 4 d. Naujoji valdyba kadenciją pradės birželio 8 d. Valdyba bus renkama vieneriems metams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius