Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sutikti iš Didžiosios Britanijos į Lietuvą dviračiais grįžę studentai

Vilniuje, Lukiškių aikštėje, birželio 18 dieną užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis pasveikino Jungtinėje Karalystėje studijuojančių lietuvių dviračio žygio iš Škotijos į Lietuvą per Skandinaviją dalyvius.
Marius Puluikis, Remigijus Balandis ir Užsienio reikalų ministras
Marius Puluikis, Remigijus Balandis ir Užsienio reikalų ministras / URM nuotr.

Užsienio reikalų ministerijos pranešime spaudai teigiama, kad ministras padėkojo iniciatyvos sumanytojams dviratininkams Mariui Puluikiui ir Remigijui Balandžiui už sektiną patriotiškumo pavyzdį.

„Sveikinu, kad laimingai sukorėte daugiau kaip 8 tūkst. km. Džiaugiuosi, kad visur, kur važiavote, susitikinėjote su lietuvių bendruomenėmis, žadindami vienybės ir solidarumo jausmą. Parodėte, kad lietuviai už Tėvynės ribų yra susitelkę ir draugiški. Estijoje pačiam teko būti liudininku, kaip šiltai jus sutiko lietuvių bendruomenė Taline“, – sakė A.Ažubalis.

Jis dviratininkams įteikė padėkos raštus ir padėkojo užsienio lietuvių bendruomenėms, Lietuvos visuomeninėms organizacijoms, „Alma Littera“ įmonių grupei ir visiems, prisidėjusiems prie šios iniciatyvos.

„Džiaugiuosi, kad yra žmonių, kuriems svarbi lietuvybė, lietuviškumas ir lietuvių vienybė“, – pažymėjo A.Ažubalis.

M.Puluikis ir R.Balandis Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės atstovei perdavė vėliavą, kurią vežė su savimi visą kelią ir ant kurios pasirašė lietuvių bendruomenių atstovai.

Maždaug 8 tūkst. kilometrų žygis dviračiais į Lietuvą ,,Aš+Tu=kmLT“ („Aš ir tu – karšta meilė Lietuvai“) truko daugiau nei du mėnesius. Kelionė prasidėjo Škotijos Aberdyno mieste balandžio 11 dieną. Jos maršrutas ėjo per 12 valstybių: Jungtinę Karalystę, Prancūziją, Belgiją, Nyderlandus, Vokietiją, Daniją, Norvegiją, Švediją, Suomiją, Estiją, Latviją ir Lietuvą.

Lietuvos užsienio reikalų ministerijos palaikomo žygio tikslas – paskatinti užsienyje gyvenančius lietuvius aktyviai įsitraukti į Lietuvos ateities kūrimą investuojant, užsiimant labdaringa veikla, organizuojant pilietiškumą skatinančias akcijas ir balsuojant rinkimuose.

Pakeliui žygeivius sutiko ir globojo Lietuvos ambasados, lydėjo vietos lietuvių bendruomenių savanoriai. Sustojimo vietose kartu su bendruomenėmis rengiamose vakaronėse buvo kalbama apie lietuvybės išsaugojimą, pilietinių ir paramos projektų inicijavimą ir vykdymą. Su dviratininkais kartu keliavo paroda „Lietuviai dirba Lietuvai“ apie gimtąja šalimi besirūpinančius lietuvius užsienyje.

Anglia Ruskin universiteto studentai M.Džiaugys ir M.Puluikis jau yra parvažiavę dviračiais iš Londono į Vilnių. Per pernykštį žygį „Grįžtam‘09“ jie numynė 2,5 tūkst. km.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius