Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Svarbiausias patarimas būsimiems studentams: pasaulis keičiasi labai greitai – nenustokite tobulėti

Šiais laikais labai sparčiai kinta technologijos, darbdavių ir vartotojų poreikiai, tad tiek darbuotojai, tiek sėkmingas verslas turi nuolat prie jų taikytis. Tai puikiai supranta „Western Union Lithuania“ procesų skyriaus vadovas Jonas Babravičius, siekiantis tobulinti įmonės procesus, kad jie būtų efektyvūs ir geriausiai atitiktų esamus poreikius. Šis darbas ne tik reikalauja galvoti apie nuolatinį veiklų tobulinimą, bet ir skatina tobulėti pačiam.
Jonas Babravičius Paris Saint-Germain varžybose
Jonas Babravičius Paris Saint-Germain varžybose / Organizatorių nuotr.

Darbas, kuriame nenuobodu

Daugelis jaunų žmonių svajoja apie darbą, kuris būtų panašus į Jono: daug iššūkių, tarptautinės karjeros galimybės, kelionės ir daug vietos savirealizacijai. Dalis Jono komandos dirba Lietuvoje, dalis – Kosta Rikoje, o darbo reikalais bendrauti tenka su žmonėmis iš viso pasaulio: „Manau, kad mano darbas yra įdomus ir įvairiapusiškas, nes yra daugybė tobulėjimo galimybių tiek pažįstant įvairias kultūras, tiek mokantis naujų dalykų. Tenka daug bendrauti, nes diegiant procesus reikia suprasti ir derinti šalių interesus bei poreikius, o tai kartais būna nemenkas iššūkis. Bet mane žavi darbo dinamiškumas ir daugiakultūrė aplinka“, – pasakoja J. Babravičius.

Organizatorių nuotr./Sausio 13-osios bėgimas Paryžiuje
Organizatorių nuotr./Sausio 13-osios bėgimas Paryžiuje

Savo karjerą „Western Union Lithuania“ Jonas pradėjo operacijų departamente, kai jį žmogiškųjų išteklių skyriui parekomendavo grupiokas. Vėliau jis tapo komandos vadovu, o galiausiai ir verslo procesų vadovu. Dabartinės Jono pareigos apima verslo procesų kūrimą, jų priežiūrą ir užtikrinimą, kad diegiami procesai atitiktų įvairių reguliatorių reikalavimus, tarptautinius standartus, vidaus politikos ir kontrolės sistemas. Be to, jis dirba su pokyčių įgyvendinimu ir transformacijos procesais.

Taip pat Jonas vienas pirmųjų aktyviai prisidėjo prie LEAN metodikos diegimo Lietuvos padalinyje: „Šios metodikos diegimas – viena įdomesnių patirčių. Ją teko diegti ne tik Lietuvoje, bet ir Paryžiuje, kur tris mėnesius mokiau vietinius specialistus dirbti pagal LEAN metodiką ir dalijausi „Western Union Lithuania“ gerąja patirtimi.“

Organizatorių nuotr./Komandiruotė Paryžiuje
Organizatorių nuotr./Komandiruotė Paryžiuje

Nuolatinis tobulėjimas

Vienas pagrindinių LEAN metodikos principų – nuolatinis tobulėjimas. Pats Jonas savo mokymosi kelią pradėjo Mykolo Romerio universitete, kuriame baigė viešojo administravimo bakalauro ir ekonomikos magistro studijas.

„Svarbiausi dalykai, kuriuos davė universitetas, – tai platus požiūris į pasaulį ir suvokimas, kad reikia būti aktyviu mokymosi proceso dalyviu ir nenustoti tobulėti. Universiteto programos apėmė daug dalykų: vadybą, ekonomiką, politiką, teisę. Šios žinios labai praverčia, kai į problemą reikia pažvelgti iš įvairių perspektyvų. O tai itin svarbu tarptautinei rinkai paslaugas teikiančioje įmonėje“, – patirtimi dalijasi „Western Union Lithuania“ darbuotojas.

Jonas pažymi, kad ir pačioje įmonėje sudaroma nemažai ugdymosi galimybių ne tik su tiesiogine darbine veikla susijusiose srityse: „Western Union Lithuania“ 70 proc. mokymosi vyksta darbo vietoje. Gaunu nemažai užduočių ir projektų, kurie stumia iš komforto zonos. Taip pat turime nemažai vidinių mokymų, padedančių tobulėti savo srityje. Be to, pavasarį ir rudenį patys darbuotojai rengia paskaitų ciklus, kurių metu galima mokytis tokių dalykų kaip viešasis kalbėjimas, efektyvus problemų sprendimas, projektų valdymas ar net kinų ar ispanų kalbos.“

Organizatorių nuotr./Jonas Babravičius Liuksemburge
Organizatorių nuotr./Jonas Babravičius Liuksemburge

Laisvalaikiu – sportas ir knygos

Vienas mėgstamiausių vyro laisvalaikio užsiėmimų – futbolas. Jonas yra vienas „Western Union Lithuania“ futbolo komandos įkūrėjų ir vadovų. Šiuo metu Vilniaus „Western Union“ futbolo komanda žaidžia Sekmadienio ir Mini futbolo lygose. 2017 m. ji atstovavo Lietuvai Baltijos mažojo futbolo taurės turnyre Rygoje. Komanda taip pat dalyvavo Vilniaus socialinio klubo ir Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės organizuotoje socialinėje akcijoje, skirtoje vaikų ir jaunimo atskirčiai mažinti.

Organizatorių nuotr./MFL varžybos Vilniuje
Organizatorių nuotr./MFL varžybos Vilniuje

„Nuo vaikystės žaidžiau futbolą. Man patinka, jog tai komandinis žaidimas – norint pergalės reikia sutelkti visų komandos narių pastangas. Taip pat šioje sporto šakoje, kaip ir darbe, reikia strateguoti. Futbolas – populiariausia sporto šaka pasaulyje, o įmonėje dirba daug užsieniečių, tad natūraliai kilo noras suburti įmonės komandą, kuri sujungtų bendraminčius iš įvairių pasaulio šalių“, – pasakoja J. Babravičius.

Be futbolo jis taip pat mėgsta bėgioti ir žaisti skvošą. Specialistas pastebi, kad jo darbo sritis reikalauja nuolatinio mokymosi ir atvirumo naujovėms, tad laisvalaikiu jis skaito daug dalykinės literatūros, dalyvauja seminaruose, kursuose.

„Dar studijuodamas supratau, kad nereikia būti pasyviam, nes kokias žinias ir patirtis išsineši, priklauso tik nuo tavęs paties. Norint būti priekyje reikia neatsilikti nuo naujovių. Jei baigėte mokslus, tikrai nereiškia, kad nebeteks atsiversti knygų – tai tik jūsų mokymosi kelio pradžia, tad nenustokite tobulėti“, – linki J. Babravičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius