Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventė VDU – atidarytas naujas daugiafunkcinis centras

Ketvirtadienį, Kaune, istorinėje Naujamiesčio dalyje, V.Putvinskio gatvėje, duris atvėrė naujas modernus, darnaus vystymo principus atitinkantis Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) daugiafunkcinis mokslo ir studijų centras.
VDU daugiafunkcinis mokslo ir studijų centras
VDU daugiafunkcinis mokslo ir studijų centras / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Architektės Gražinos Janulytės-Bernotienės suprojektuotas pastatas išsiskiria žaliąja koncepcija – stogas ir fasadai apželdinti, harmoningai integruojant pastatą į gretimų statinių ir žalių erdvių kompleksą. Daugiafunkcinis mokslo ir studijų centras pastatytas rengiant „Pasaulio lietuvių universiteto“ koncepciją. Pastate taip pat įsikurs VDU Humanitarinių bei Politikos mokslų ir diplomatijos fakultetai, Inovatyvių studijų institutas, biblioteka. Lankytojai čia taip pat ras dvi amfiteatrines sales, modernias auditorijas, parodoms pritaikytus vestibiulius, terasas, nuo kurių atsiveria Kauno panorama.

„Universitetas Kauną gražino dar tarpukariu pradėjęs savo fakultetų statybas, dabar tai tęsiame toliau. Tikimės, kad šis modernus daugiafunkcinis VDU pastatas bus erdvė ne tik universiteto studentams, mokslininkams, bet ir plačiąja prasme pasaulio lietuviams bei Kauno miesto bendruomenei. Puikus to pavyzdys yra su atidarymu startuojantis forumas „Social Code ‘16“, suvienijantis įvairiausių sričių ekspertus, dėstytojus ir studentus. Linkime centrui gražaus ir ilgo gyvenimo“, – sakė Vytauto Didžiojo universiteto rektorius Juozas Augutis.

Centro atidarymo dieną, vyko aukščiausio lygio mokslo ir inovacijų forumas „Social Code ‘16“, kuriame susibūrė verslo ir kūrybinio sektoriaus atstovai, mokslininkai ir tyrėjai, aptarę socialinių inovacijų padėtį Baltijos šalyse ir Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius