-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švietimo ir mokslo ministerija numato paremti 27 magistrantus iš trečiųjų šalių

Šiemet Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) numato skirti paramą 27 magistrantams užsieniečiams iš ne Europos Sąjungos (ES) valstybių: 12-ai planuojama mokėti 1300 litų stipendiją, 15-ai - stipendiją ir išmoką studijų kainai.
Studentė
Studentė / Jono Petronio nuotr.

Kaip BNS nurodė ministerijoje, šiemet konkurse dėl studijų finansavimo galės dalyvauti užsieniečiai iš Armėnijos, Azerbaidžano, Baltarusijos, Gruzijos, Kazachstano, Kinijos, Moldovos, Ukrainos ir Uzbekistano bei lietuvių kilmės užsieniečiai iš trečiųjų šalių.

Prioritetas skiriamas asmenims, norintiems studijuoti fizinius, biomedicinos ir technologijos mokslus. Atrenkant pretendentus bus vertinami bakalauro studijų rezultatai, studijų kalbos mokėjimas ir mokslo pasiekimai, taip pat motyvacija mokytis Lietuvoje, pateiktos rekomendacijos.

Šiuo metu užsieniečiams Lietuvos aukštosios mokyklos siūlo studijuoti apie 90 programų – 41 profesinio bakalauro, 19 bakalauro ir 28 magistrantūros studijų programose, jose studijos vyksta anglų, rusų arba lenkų kalba

„Galvojant apie sėkmingą Lietuvos aukštojo mokslo ateitį, labai svarbu, kad užsienio studentai ne tik dalyvautų finansavimo konkurse, bet ir atvyktų studijuoti savo lėšomis. Jaunų protų iš užsienio pritraukimas skatina tolesnius bendradarbiavimo ryšius ir leidžia Lietuvos aukštosioms mokykloms tapti geriau matomomis globalioje studijų erdvėje“, – pranešime spaudai cituojamas švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

Siekiant pritraukti gabius užsienio protus parama gabiems magistrantams iš trečiųjų šalių teikiama jau ketvirtus metus. Tam šiais metais skiriama apie 0,5 mln. litų. 2011–2013 metais ją gavo apie trisdešimt užsieniečių, studijuojančių Lietuvos aukštosiose mokyklose.

Konkrečius paramos gavėjų skaičius kasmet tvirtina švietimo ir mokslo ministras. Kiekvienais metais ŠMM numato užsienio valstybes, kurių piliečiai gali pretenduoti į paramą, ir apie tai informuoja Lietuvos diplomatines atstovybes.

Šiuo metu užsieniečiams Lietuvos aukštosios mokyklos siūlo studijuoti apie 90 programų – 41 profesinio bakalauro, 19 bakalauro ir 28 magistrantūros studijų programose, jose studijos vyksta anglų, rusų arba lenkų kalba.

2013–2014 mokslo metais Lietuvos aukštosiose mokyklose studijuoja beveik 4 tūkst. studentų iš užsienio, iš jų daugiau kaip 700 studijuoja magistrantūros studijose, nurodo ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius