-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švietimo ir mokslo ministerija paskelbs 10 STEAM mokslo centrų steigimo vietas

Lietuvoje steigiama dešimt STEAM – gamtos, technologijų, inžinerijos, matematikos ir kūrybiškumo ugdymo – centrų, taip siekiant didinti mokinių susidomėjimą mokslu, praneša Švietimo ir mokslo ministerija. Antradienį bus centrų kūrimo vietos.
Švietimo ir mokslo ministerija
Švietimo ir mokslo ministerija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ministrė Audronė Pitrėnienė patvirtino Gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, matematikos tyrimų ir eksperimentinės veiklos atviros prieigos centro veiklos aprašą.

Kuriant STEAM centrus skatinama viešojo ir privataus sektoriaus partnerystė – juos steigiant dalyvaus ne tik Švietimo ir mokslo ministerija ir savivaldybės bei mokslo ir studijų institucijos, bet ir verslo atstovai.

„STEAM centrai sudarys moksleiviams galimybes iš arti susipažinti su „kietaisiais“ mokslais, be kurių neįsivaizduojame šiandienos ir ateities inovacijų, – pranešime cituojama švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė. – Tarptautiniai pavyzdžiai demonstruoja, kad inovatyvumas tiesiogiai priklauso nuo to, ar patraukliai ir suprantamai mokslas pristatomas visuomenei, o ypač vaikams ir jaunimui“.

Dešimtyje Lietuvos miestų atsiras interaktyvūs mokslo centrai, kuriuose vaikai galės iš arti susipažinti su gamtos, technologijų, inžinerijos, matematikos mokslų dėsniais ir naujausiais išradimais, patys eksperimentuoti ir kurti.

STEAM centruose taip pat bus sudaromos galimybės tobulinti kvalifikaciją mokytojams, o visuomenė galės susipažinti su moksliniais tyrimais ir inovacijomis.

Numatoma, kad kiekviename STEAM centrų veiks keturios laboratorijos: viena – biologijos ir chemijos, antra ̶ fizikos ir inžinerijos, trečia ̶ robotikos ir informacinių technologijų, o ketvirta – specializuota, atliepianti konkrečios teritorijos specifiką.

STEAM mokslo centrų kūrimą numatoma finansuoti 2014–2020 m. ES struktūrinių fondų lėšomis. Švietimo ir mokslo ministerija tam planuoja skirti 5,8 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius