-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Švietimo ministerijai – premjero priekaištai dėl neviešinamų sporto projektų vertintojų

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis priekaištauja Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai dėl neviešinamų Sporto rėmimo fondui teikiamų projektų vertintojų.
Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija
Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Pasižiūrėkit, man atrodo, yra gauta Specialiųjų tyrimų tarnybos išvada dėl projekto administravimo lėšų skirstymo taisyklių, kur vienas iš siūlymų yra konstatuotas, kad tai yra ydinga praktika ir daranti prielaidas galimai korupcijai dėl ekspertų neviešinimo“, – trečiadienį Vyriausybės pasitarime sakė premjeras.

Ministrų kabinetas trečiadienį pritarė Sporto rėmimo fondo pakeitimams, kuriuos pateikė Švietimo ministerija, ir juos svarstys dar kartą kitame Vyriausybės posėdyje.

„Tai reikėtų tą išvadą pasiimti, ją panagrinėti iki to momento, kai mes posėdyje tai patvirtinsime. Reikėtų pasižiūrėti, kad būtų atsižvelgta ten, kur racionalu yra ir atitinka įstatymus bei iki posėdžio dar įvertinti pačią išvadą“, – teigė S.Skvernelis.

Švietimo ministerija nelinkusi viešinti projektus vertinančių ekspertų sąrašų, nors dėl to anksčiau sulaukė tiek politikų, tiek sporto bendruomenės kritikos.

Pasak už sportą atsakingos švietimo viceministrės Kornelijos Tiesnesytės, dėl to sulaukiama kritika yra natūrali, o ekspertų viešinimas atvertų „Pandoros skrynią“, nes būtų galima daryti įtaką ekspertams.

Vyriausybei trečiadieniai pateiktais pakeitimais ministerija siūlo sumažinti fizinio aktyvumo veikloms skiriamą fondo dalį nuo 50 iki 40 proc. bei nuo 10 iki 20 proc. padidinti esamų sporto bazių plėtrai, priežiūrai ir remontui skiriamą fondo dalį.

Kitų trijų finansuojamų sričių proporcijas siūloma palikti tokias pat: sporto inventoriui ir įrangai įsigyti – 20 proc., sporto renginiams organizuoti – 15 proc. ir kvalifikacijai tobulinti – 5 proc.

Taip pat siūloma ir daugiau pakeitimų – vertinant tęstinius, tradicijas turinčius projektus jiems suteikti papildomų balų, išgryninti projektus, skirtus neįgaliesiems, kad tuo nebūtų piktnaudžiaujama.

Kaip skelbia ministerija, šiemet sporto projektams per Sporto rėmimo fondą buvo paskirstyta per 13,6 mln. eurų, kitąmet numatoma skirti 17,9 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius