Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švietimo ir mokslo ministrė: magistro išsilavinimą turintys mokytojai yra siekiamybė

Švietimo ir mokslo ministrė sako, kad magistro išsilavinimą turintys mokytojai turėtų būti siekiamybė, tačiau nėra tikra, ar tai turėtų būti privaloma, kaip siūlo „valstiečių“ frakcijos Seimo nariai.
Jurgita Petrauskienė
Jurgita Petrauskienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Manau, kad yra bendra siekiamybė, turėti kuo stipresnius, kuo labiau išsilavinusius mokytojus. Ar tai daryti privaloma arba kaip tai daryti nuosekliai – tai ir reikia sudėlioti“, – BNS trečiadienį sakė ministrė.

Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Eugenijus Jovaiša ir dar penki Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos parlamentarai užregistravo Bendrojo ugdymo mokyklos kaitos gairių projektą, kuriame nurodyta, kad „mokytojai pradeda dirbti savarankiškai tik įgiję magistro kvalifikacinį laipsnį“.

Ministrė svarstė, kad šis reikalavimas galėtų būti taikomas tik tam tikros kvalifikacijos mokytojams, taip pat, ar tai tikrai turėtų būti būtina sąlyga pradėti mokytojo darbą.

Dabar Lietuvoje mokytojai turi būti įgiję aukštąjį išsilavinimą, bet magistro laipsnis nebūtinas. Reikiamą išsilavinimą ir kvalifikaciją dabar pedagogai gali įgyti universitetuose ar kolegijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius