Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Talentingiausiems KTU studentams – didžiausios stipendijos Lietuvoje

Geriausiai besimokantys Kauno technologijos universiteto (KTU) studentai nuo vasario 1 dienos turės galimybę gauti didžiausias skatinamąsias stipendijas Lietuvoje.
Piniginė
Piniginė / Vida Press nuotr.

KTU patvirtino naują stipendijų studentams skyrimo tvarką. Studentai galės pretenduoti į Universiteto talento stipendiją, siekiančią 250 eurų, bei „Gifted.comm“ talentų akademijos stipendiją, kuri siekia 300 eurų.

Einamąjį semestrą studentai galės gauti tik vieną iš skatinamųjų stipendijų bei papildomai neribotą skaičių vienkartinių ar kitų stipendijų. Numatyta, kad skatinamąsias stipendijas viso gaus apie 400 KTU studentų.

Iki šiol Lietuvos universitetuose stipendijos skiriamos tik už gerus akademinius rezultatus, nėra atsižvelgiama į papildomą studentų veiklą. Naujoji KTU stipendijų skyrimo tvarka orientuota ir į talentų ugdymą, skatinant gabiausius studentus, pasižyminčius aukštais akademiniais pasiekimais ir vykdančius popaskaitinę veiklą.

Gerai besimokantys studentai einamąjį semestrą galės pretenduoti į vieną iš skatinamųjų stipendijų: „Gifted.comm“ stipendiją, kuri skiriama Talentų akademijos nariams už išskirtinius pasiekimus; pirmakursio talento stipendiją, kuri skiriama pirmos studijų pakopos studentams, įstojusiems į „Gifted.comm“ talentų akademiją, bei Universiteto talento stipendiją.

Universiteto talento stipendiją, kuri skiriama už išskirtinius studijų, mokslo, meno rezultatus, aktyvią popaskaitinę veiklą verslo, inovacijų, visuomeninės veiklos srityse, gaus studentai, turintys ne mažesnį nei 8 balai vidurkį.

Dalyvaudamas popaskaitinėje veikloje, savanoriaudamas, studentas tobulės mokslinėje ir profesinėje srityje bei nuolatos gaus finansinę paramą. Puikiai besimokantys studentai galės pretenduoti į stipendiją net ir neturėdami papildomų popaskaitinių veiklų, pastarosios tiesiog pridės daugiau balų konkurse. Laimėtojai bus atrenkami remiantis jų konkursiniu balu, stipendijos bus skirstomos procentaliai pagal studentų skaičių studijų krypčių grupėse (SKG) ir pakopose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius