Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp kandidatų į švietimo ir mokslo ministrus – A.Aldakauskas

Portalo LRT.lt šaltinių duomenimis, Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) vadovu gali būti siūlomas Aidas Aldakauskas. Tai portalui patvirtino du tarpusavyje nesusiję šaltiniai. Šiuo metu A.Aldakauskas dirba ministerijos Švietimo kokybės ir regioninės politikos departamento direktoriumi. Tiesa, teigiama, kad minimos ir kitos pavardės.
Aidas Aldakauskas
Aidas Aldakauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Be to, tai, kad A. Aldakausko pavardė minima tarp galimų kandidatų į švietimo ir mokslo ministrus, portalui LRT.lt sakė girdėjusi ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narė, Seimo pirmoji vicepirmininkė Rima Baškienė.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad aš taip pat netyčia girdėjau minint šitą pavardę, bet nieko daugiau pasakyti negaliu. Jokio aptarimo dėl to nebuvo. Ieškoma žmogaus, kuris geriausiai tiktų, daugiausiai žinotų, natūralu, kad gal bus ir dešimt pavardžių, tik pasirinktas vienas. Kažkur nuskambėjo Seimo plenarinių posėdžių salėje šita pavardė kalbantis su kolegomis, bet nieko konkretesnio ir aptarimo nebuvo“, – komentavo R.Baškienė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rima Baškienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rima Baškienė

Apie tai, kad A.Aldakauskas gali būti siūlomas naujuoju švietimo ir mokslo ministru, portalas LRT.lt paklausė ir Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko Eugenijaus Jovaišos, tačiau jis komentuoti tokią informaciją atsisakė teigdamas, kad taip pažeistų žmogaus teises.

Komentuoti tokią informaciją atsisakė ir pats A.Aldakauskas.

Portalas LRT.lt primena, kad naujo švietimo ir mokslo ministro prireikė po to, kai premjeras Saulius Skvernelis gruodžio 3-ąją iš pareigų atleido dabar jau buvusią ministrę Jurgita Petrauskienę. Ministrė buvo atleista po to, kai šalyje kilo etatinio darbo užmokesčio modelių nepatenkintų pedagogų streikas, trukęs daugiau nei mėnesį, o ministerijos patalpose tris savaites gyveno apie 20 pedagogų, kurie teigė laukiantis derybų dėl sistemos pokyčių. Atleidus J.Petrauskienę ŠMM laikinai vadovauja susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius