-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp reikalavimų šiuolaikiniams vadovams – ir MBA magistrantūros laipsnis

Verslo mokyklose populiarėjančios Vadovų Verslo administravimo magistrantūros MBA (angl. Executive Master of Business Administration) studijos tampa vienos geidžiamiausių vadovų rate ir daugeliui atveria kelius į didesnes karjeros galimybes.
Audronė Nakrošienė, ISM Vadovų MBA programos vadovė
Audronė Nakrošienė, ISM Vadovų MBA programos vadovė / Aušros Šlapelytės nuotr.

ISM Vadovų MBA programos vadovės Audronės Nakrošienės teigimu, patirtis rodo, kad ne tik visame pasaulyje, bet ir Lietuvoje, darosi pakankamai svarbu, kokias studijas vadovas yra baigęs. Vadovų MBA studijų programas siūlančios prestižinės aukštosios verslo mokyklos siekia suteikti studentams itin vertingų žinių, padedančių suvokti ne tik įvairiausių verslo pasaulio subtilybių, bet ir suteikiančių strateginio mąstymo įgūdžių, kurie reikalingi siekiant sėkmingo organizacijos valdymo ar pranašumo darbo rinkoje.

Didina rinkos konkurencingumą

Interneto svetainės TopMBA.com publikuotame tyrime, kurio metu buvo apklaustos 4093 įmonės iš 102 pasaulio valstybių, nuolat samdančios MBA laipsnį turinčius specialistus, paaiškėjo, kad vertinant būsimų darbuotojų patirtį maždaug 69 proc. įmonių ieškojo būtent MBA diplomą turinčių kandidatų, sukaupusių daugiau nei 3 metų darbo patirtį. Taip pat net 31 proc. įmonių teigė labiau vertinančios daugiau nei 5 metų darbo patirtį turinčius kandidatus.

Pašnekovės teigimu, kadangi MBA laipsnis yra laikomas prestižiniu visame pasaulyje, tokie tyrimų rezultatai nestebina. Norint tinkamai įvertinti MBA alumnų vietą darbo rinkoje, jų karjeros perspektyvas ir globalias atlygio tendencijas, nuolat atliekami moksliniai tyrimai.

„Neseniai atlikto GMAC tyrimo metu („Corporate Recruiters Survey Report 2017“) net 86 proc. iš 959 jame dalyvavusių įmonių teigė 2017–aisiais metais ketinančios samdyti būtent neseniai MBA programą baigusius asmenis. 52 proc. įmonių pabrėžė planuojančios tokiems kandidatams mokėti aukštesnį nei įprasta darbo užmokestį“, – teigia A.Nakrošienė.

2017 atliktas MBA atlyginimų monitoringo („QS Top MBA Jobs & Salary Trends 2017“) tyrimas parodė, kad šiemet pastebėtas 13 procentų didesnis (palyginti su praėjusiais metais) MBA alumnų samdomumas JAV, Indijoje ir Brazilijoje, nuo kurių nedaug atsilieka Kanada, Singapūras ir Kinija. O, pavyzdžiui, JAV, Kanados ir Vakarų Europos rinkose metinė patyrusių MBA alumnų alga vidutiniškai būna ne žemesnė nei 100 000 dolerių per metus.

Tapo pirmieji

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas yra pirmasis universitetas Lietuvoje, siūlantis visiškai akredituotą MBA studijų programą, patvirtintą Studijų kokybės vertinimo centro. Nuo rudens startuosianti vadovams skirta MBA programa parengta remiantis ISM universiteto tarptautine patirtimi, sukaupta vadybos mokymo srityje Lietuvoje, atlikta išsamia verslo industrijų rinkos analize ir geriausia pasauline MBA studijų praktika. Kruopščiai atrinkti Lietuvos įmonių vadovai turės galimybę keistis žiniomis su pirmaujančiais savo srities vadovais ir semtis pasaulinio lygio dėstytojų bei verslo profesionalų patirties.

ISM universiteto MBA programos vadovės Audronės Nakrošienės teigimu, pagaliau Lietuvoje buvo sukurta įstatyminė bazė, leidžianti ISM universitetui būti pirmajam, rengiant vadovams skirtas verslo administravimo magistrantūros studijas (MBA) Lietuvoje.

„Vadovų MBA programa parengta siekiant ugdyti lyderius, jau įgijusius ekspertinių žinių ir patirties verslo ir vadybos srityje, taip pat kompetencijų, būtinų įveikti iššūkius ir tobulėti bene sudėtingiausiose, dinamiškiausiose, nuolat augančiose ir ypač svarbiose pramonės šakose“, – sako A.Nakrošienė.

Projekto partnerio nuotr./ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas
Projekto partnerio nuotr./ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas

Orientuota į vadovus

ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto planai sukurti naują programą sutapo ir su Švietimo ir mokslo ministerijos planais plėsti Lietuvoje siūlomų programų portfelį ir leisti vykdyti naujojo tipo MBA studijas.

Švietimo ir mokslo ministerijos Studijų, mokslo ir technologijų departamento patarėjos Dainos Lukošiūnienės teigimu, Lietuvoje įdiegta dviejų pakopų sistema tradiciškai apėmė 4 metų trukmės bakalauro ir dvejų metų trukmės magistrantūros studijas, kurias baigus dar galima studijuoti doktorantūroje. Vėliau imta trumpinti magistrantūros studijas iki 1,5 metų, bakalauro – iki 3,5 metų, o 2016 m., priėmus naują Mokslo ir studijų įstatymo redakciją, atitinkamai – iki 1 metų ir 3 metų.

„Naujasis Verslo administravimo magistro laipsnis (MBA) atsirado rengiant poįstatyminius teisės aktus – ieškant kitų šalių laipsnių sąrangų pavyzdžių ir reglamentuotinų naujovių. Taigi, naujas įstatymas leido studijas trumpinti, tačiau turinys (magistrantūros pobūdis ir laipsniai) yra pribrendusi naujovė, bendras ministerijos ir universitetų susitarimas“, – teigia D.Lukošiūnienė.

Patarėjos teigimu, Verslo administravimo magistro (MBA) studijos yra skirtos asmenims, jau turintiems profesinės patirties ir siekiantiems pagilinti vadybinių kompetencijų žinias, kurios yra reikalingos jų profesinėje veikloje.

„MBA magistrantūros studijų reikalavimai skiriasi nuo įprastinės magistrantūros reikalavimų tuo, kad MBA trukmė gali būti trumpesnė nei kitų magistrantūros studijų programų (60 studijų kreditų), o baigiamasis darbas yra neprivalomas“, – sako D.Lukošiūnienė.

ISM Vadovų MBA programa vykdoma artimai bendradarbiaujant su strateginiais partneriais, atstovaujančiais akademinei visuomenei ir konkrečioms pramonės sritims, grindžiama šiuolaikiniais verslo ir vadybos mokymo metodais. Studijuodami pagal šią vienerių metų trukmės programą, vadovai turės galimybę keistis žiniomis su pirmaujančiais savo srities vadovais ir semtis pasaulinio lygio dėstytojų ir verslo profesionalų patirties.

Numatyta studijų programos trukmė – 12 mėnesių. Studijų metu bus taikomi įvairūs mokymo metodai – vyks paskaitos, interaktyvūs seminarai bei stažuotė Pietų Afrikoje (Keiptaune).

Sėkmingai studijas baigusiems asmenims bus suteiktas Verslo administravimo magistro laipsnis. Dalyviai į programą atrenkami konkurso būdu, paraiškos priimamos iki 2017 m. rugsėjo 15 d. Numatoma studijų pradžia – 2017 m. rugsėjo 28 d.

Daugiau informacijos apie MBA programą rasite: https://www.ism.lt/en/executive-mba/

Priėmimo dokumentus pateikti galite čia: https://enroll.ism.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius