-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinė migracijos organizacija ukrainiečius kviečia mokytis lietuvių kalbos

Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biuras (IOM Lietuva) kviečia karo pabėgėlius iš Ukrainos nemokamai mokytis lietuvių kalbos, taip užsitikrinti geresnes galimybes darbo rinkoje.
Mokykla
Mokykla / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Atlikę tyrimus pamatėme, kad 18 proc. ukrainiečių nurodo, jog lietuvių kalbos nemokėjimas – tai vienas iš barjerų, trukdantis gauti geresnę darbo vietą ir užsitikrinti finansinį stabilumą“, – penktadienį pranešime teigė IOM Lietuva vadovas Eitvydas Bingelis.

Anot jo, finansinio stabilumo siekia ketvirtadalis (24 proc.) ukrainiečių, esančių Lietuvoje, o penktadalis tikisi rasti ilgalaikį gerai apmokamą darbą.

„Kartu suprantame, kad gali kilti tam tikrų finansinių iššūkių, todėl kviečiame karo pabėgėlius nemokamai mokytis lietuvių kalbos“, – sakė E.Bingelis.

Bendra lietuvių kalbos kursų trukmė – iki kitų metų birželio vidurio. Mokymai vyks keliomis sesijomis, o vienos iš jų trukmė – 2,5 mėnesio. Pirmoji sesija prasideda rugsėjo mėnesį, kursai vyks nuotoliniu būdu.

Nemokamus kursus kviečiami lankyti karo pabėgėliai iš Ukrainos, atvykę į Lietuvą prasidėjus karui. Pirmosios sesijos dalyviams keliami papildomi kriterijai – kursai skirti 21–30 metų asmenims, vienišiems vyrams ir moterims arba vyresniems negu 60 metų, taip pat turintiems lengvą neįgalumą, be nuolatinės gyvenamosios vietos, nemokantiems lietuvių kalbos.

„Pastebime, kad ukrainiečiai nedirba pagal profesiją ir turimas kompetencijas. Dažniausiai jie renkasi nekvalifikuotą darbą, nes jis nereikalauja stiprių lietuvių kalbos žinių, kurios tampa būtinos užimant aukštesnes pareigas. Todėl skatiname karo pabėgėlius, kurie Lietuvoje gyvena jau ilgą laiką registruotis ir mokytis lietuvių kalbos”, – sako IOM Lietuva Pagalbos migrantams ir krizių valdymo skyriaus vadovė Eglė Staškūnaitė.

Dalyvių skaičius ribotas, registracija vyks kol bus užpildytos visos vietos.

Organizacijos duomenimis, Lietuvoje yra daugiau nei 80 tūkst. ukrainiečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius