-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautiniai ekspertai VDU skyrė aukštus įvertinimus: universitetas – išskirtinis visoje Europoje

Gegužę Vytauto Didžiojo universitete (VDU) vizitą surengė Studijų kokybės vertinimo centro (SKVC) tarptautinė ekspertų grupė, kuri įvertino VDU vykdomą veiklą. Visose kategorijose VDU buvo skirti aukšti įvertinimai, todėl universitetas buvo akredituotas maksimaliam septynerių metų laikotarpiui. Ekspertai pripažino, kad universitetas išsiskiria visoje Europoje savo siūlomų studijų lankstumu, taip pat – sėkmingu universitetų susijungimu, dalyvavimu Europos universitetų aljanse „Transform4Europe“, Ukrainos centro įkūrimu, aukšta mokslinių tyrimų ir infrastruktūros kokybe.
VDU Pedagogų rengimo centras Kaune
VDU Pedagogų rengimo centras Kaune / VDU nuotr.

Ekspertai skyrė VDU įvertinimą „labai gerai“ valdymo, studijų ir mokslo (meno) bei įtakos regioninei ir nacionalinei plėtrai kategorijose, o vertinimą „gerai“ – kokybės užtikrinimo kategorijoje.

Pasak ekspertų grupės, vykdydamas susijungimą su Aleksandro Stulginskio ir Lietuvos edukologijos universitetais, VDU labai gerai išplėtojo valdymo procesus, sėkmingai išnaudodamas universitetų sinergiją ir pakeldamas darbuotojų atlyginimus. Taip pat pažymima, jog VDU yra aktyvus aljanso „Transform4Europe“ narys – šis aljansas kuria ateities aukštojo mokslo viziją Europoje, suvienydamas 10 žemyno universitetų.

VDU nuotr. /VDU renginys
VDU nuotr. /VDU renginys

VDU sulaukė teigiamo įvertinimo ir už kokybės užtikrinimą, platų siūlomų paslaugų spektrą darbuotojams ir studentams. Vertinimo išvadose išskiriamas universiteto įkurtas Ukrainos centras Vilniuje, kuriame per metus apsilankė net 24 tūkst. ukrainiečių. Šiame centre ukrainiečiams siūlomos įvairios kultūrinės, švietimo ir bendruomeninės veiklos. Tai – pirmasis tokio pobūdžio centras pasaulyje, kuris buvo įsteigtas bendromis LR Prezidentūros, Ukrainos ambasados Lietuvoje ir VDU pastangomis.

Studijų ir mokslo (meno) veiklai buvo skirtas labai geras įvertinimas – universitetas siūlo lanksčias, dinamiškas studijas, remiantis liberaliųjų menų tradicijomis ir leidžiant studentams individualiai derinti savo studijas. Šis individualumas ir lankstumas studijose išskiria VDU iš kitų institucijų ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje, pabrėžia ekspertai.

VDU nuotr. /VDU Leonido Donskio biblioteka
VDU nuotr. /VDU Leonido Donskio biblioteka

Išvadose taip pat nurodoma, jog VDU siūlo puikias tarptautines galimybes studentams, dėstytojams, mokslininkams ir darbuotojams, pavyzdžiui, kaip „Transform4Europe“ narys.

SKVC tarptautinė ekspertų grupė labai gerai įvertino ir universiteto įtaką regioninei bei nacionalinei plėtrai. Pripažinta, jog VDU vykdydamas studijas glaudžiai bendradarbiauja su įvairiais socialiniais partneriais ir remiasi jų rekomendacijomis. Taip pat pabrėžiama, kad universitetas siūlo itin plačias galimybes mokymuisi visą gyvenimą, kurios tenkina įvairiausių besimokančiųjų poreikius.

VDU nuotr. /Oleksandras su Ukrainos centro savanorių komanda
VDU nuotr. /Oleksandras su Ukrainos centro savanorių komanda

Vytauto Didžiojo universiteto veiklos vertinimo grupei vadovavo prof. Philippe Dinkel. Vertinimo sekretorė: Brenda Eade. Grupės nariai: prof. dr. Daire Keogh, dr. Peter Wells, Renata Guobužaitė, Gaga Gvenetadze. SKVC vertinimo koordinatorė: Kamilė Radzevičiūtė.

Studijų kokybės vertinimo centro (SKVC) išorinis vertinimas privalo būti atliekamas ne rečiau kaip kas 5 metus, o jo vertinimo rezultatai turi būti skelbiami viešai. Tai numatyta Lietuvos Respublikos mokslo ir studijų įstatyme (22 str. 5 d.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius