-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TeDi 11: teisininkų proto ir kūno mankštos iššūkis – viskas įmanoma!

Vilniaus universiteto Teisės fakultete balandžio 14–15 dienomis vyks Teisininkų dienos – TeDi 11. Jau 33 kartą vyksiančioje šventėje į teisininko specialybę iš arčiau bus galima pažiūrėti iš įvairių pusių.
VU Teisės fakulteto studentai
VU Teisės fakulteto studentai / Organizatorių nuotr.

Šiemet TeDi 11 šūkis – „Viskas įmanoma!“. Nors teisininko gyvenimas yra nuolatinis iššūkis, jis turi išbalansuoti tarp taisyklėmis apriboto mąstymo ir nevaržomo kūrybiškumo, tarp siekio būti geru teisininku, bet išlikti žmogumi. Draugišku, kai privalai kovoti, neprarandančiu žmogiškumo, kai nuolat tenka susidurti su nežmonišku nusikaltėlių elgesiu, profesionaliu, kai tenka pasirinkti proto, o ne širdies balsą. Teisininkų dienose bus pasveikinti visi, kurie priima iššūkius, eina pirmyn ir pasiekia neįmanoma.

TeDi 11 startuos didžiulio pasisekimo sulaukusiu protmūšiu. Protų kovos šiemet sugrįžta norėdamos dar kartą priblokšti savo gerbėjus. Studentų ir dėstytojų komandos vėl išbandys savo jėgas siekdamos atsakyti į kebliausius ir netikėčiausius klausimus. Protmūšio kovos vyks balandžio 14 d., po to, kai balandžio 11-ąją studentų komandų atrankiniame ture bus išrinktos gudriausios komandos. Jos susirungs su dviem dėstytojų-seminarų vedėjų komandomis.

Pirmąją TeDi 11 dieną užbaigs naktinės orientacinės varžybos. Būsimieji teisininkai turės progą įrodyti, kad jie sugeba puikiai orientuotis ir nepasiklysti ne tik teisinėse įstatymų džiunglėse, bet ir naktinėje miesto aplinkoje rasti teisingą kelią. Dešimt komandų po penkis teisininkus studentus po visą Vilnių ieškos paslėptų pėdsakų.

Tradicija tapęs TeDi akcentas – konferencija – šiemet virs atvira diskusija apie teisininko reputaciją, įvaizdį ir stereotipus. Balandžio 15 d. nuo 11 val. žinomi teisininkai, žurnalistai, visuomenės veikėjai ieškos atsakymų į klausimus, kas lemia tokį mažą visuomenės pasitikėjimą teisininkais ir visa teisėsaugos sistema, ar tikrai žiniasklaidos formuojamas teisininkų įvaizdis atspindi realybę, kaip neigiamas visuomenės vertinimas veikia teisininkų darbą.

Neišsemiamas galimybes atvers tradicinis linksmasis aukcionas. Daugelis nepagailėtų apvalios sumelės už dieną praleistą su TeDi 11 globėju, teisingumo ministru Remigijumi Šimašiumi, o kaip neišbandyti galimybės įveikti Fakulteto dekaną, prof. Vytautą Nekrošių stalo futbolo partijoje, ar aplenkti prodekaną Haroldą Šinkūną iškyloje dviračiais. Aukciono dalyviai sulauks ir materialesnių pasiūlymų: Giedrės iškepto pyrago, knygų, pašto ženklų kolekcijos, įspūdingo pusdiplomio ir kitų puikių dalykų.

Jau ketvirtą dešimtmetį kiekvieną balandį Tesės fakultetą ir sostinę sudrebinančių Teisininkų Dienų kulminacija – vakarinė dalis „Viskas įmanoma!“. Susirinkusius linksmins ne tik Mantas ir „The Independent“, bet ir jau vieną kartą TeDi šventėse sužibėjusios savos žvaigždės, nepakartojami DJ Nekrošius, DJ Šileikis ir DJ Davulis.

Teisininkų dienos – tai kasmetinis Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Studentų atstovybės organizuojamas projektas. Pagrindinis iniciatyvos tikslas – eksperimentuoti ieškant naujo požiūrio į teisę ir šios profesijos žmones. Teisininkų dienos organizuojamos nuo 1978 m., jų iniciatoriumi laikomas prof. Egidijus Kūris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius