Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TEDxVilniusED pranešėjai: Subtilu – Z

„Kai protas žaidžia“ – tokiu šūkiu dalyvius pasitiks „TEDxVilniusED“ konferencija jau rytoj – sausio 28 dieną. Mokiniams, mokytojams, tėvams ir edukacijos entuziastams skirtame renginyje apie kitokį požiūrį į švietimą prabils pranešėjai iš viso pasaulio. Pristatome paskutinį pranešėjų dosjė – lietuvių muzikantų „Subtilu-Z“.
Subtilu-Z
Subtilu-Z / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 „Subtilus“ TEDx

Pavadinimas: grupė „Subtilu-Z“

Amžius: nuo 29 iki 36

Gyvenamoji vieta: pasaulis, Lietuva, Vilnius.

Išsilavinimas: Lietuvos muzikos ir teatro akademija, privačios pamokos pas įvairius dėstytojus, „Subtilu-Z“ gyvenimo akademija.

Dabartinė veikla: esame „Subtilu-Z“ muzikantai. Laisvu nuo koncertų metu Dmitrijus ir Laurynas moko vaikus muzikos mokykloje, Povilas moko studentus muzikos ir akordeono meno Kauno VDU akademijoje, Vytautas gamina ir remontuoja mušamuosius, perkusinius muzikos instrumentus, kankles.

– Kas jus labiausiai žavi jūsų veikloje?

– Muzikos gyvenimas nenuspėjamas. Nežinai kokia bus diena, savijauta, atmosfera, koks klausytojas, kuomet važiuoji į koncertus. Tai visuomet naujas iššūkis. Tai veikla kupina emocijų, analizės, sėkmių ir nesėkmių. Iš kitos pusės yra ramu, nes žinome, ką norime daryti, turime aiškius tikslus, stiprią ir patikimą komandą. Jaučiamės saugūs dėl savo, kaip grupės, komandinio darbo. Tai yra žavu.

– Kokį savo pasiekimą laikote svarbiausiu?

– Didžiausias pasiekimas yra tai, kad esame čia ir dabar, tokie, kokie esame, kad mokame užsibrėžti bendrus tikslus ir juos įgyvendinti.

– Kaip jūs save motyvuojate?

– Labiausiai motyvuoja bendra komandos sinergija. Žinojimas, kad jei vienam kas ir nepasisektų dienos pabaigoje viskas bus gerai, nes visi kartu rasime sprendimą.

– Ką manote apie TED konferencijas?

– TED puiki platforma dalintis mintimis, išgirsti ir pasisakyti. Tai įkvepia. TED atveria kelią inovacijoms.

– Apie ką bus jūsų pasirodymas „TEDxVilniusED 2017“ konferencijoje?

– Sieksime priartinti žmones prie muzikos. Muzikos plačiąja prasme – patiriamų jausmų, emocijų, išbandymų. Muzikoje svarbu ne tik pats muzikavimas, atlikimas kažkokiu instrumentu ar balsu – muzika yra bendruomenė, kvėpavimas, filosofija.

– Kaip įsivaizduojate švietimo ateitį?

– Efektyviausia, kai vyksta „mokymasis“ ir nebelieka „mokymo“. Kai mokytojas tampa tiesiog draugu ir patarėju, motyvuojančiu sužinoti ir išmokti kažką naujo.

Tiesioginę TEDxVilniusED transliaciją sausio 28 d., nuo 9.30 stebėkite 15min portale arba ČIA.

Transliaciją galėsite stebėti pasirinktinai – originalo kalba arba su vertimu į lietuvių.

Renginio programą rasite ČIA.

Su visais pranešėjais susipažinkite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius