-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisininko išsilavinimas: koks jis turi būti?

Visuomenė pastaraisiais metais daug diskutuoja apie teisę ir teisininkus, jų poreikį ir kokybę, o stojančiųjų aukščiausiais balais kasmet į šią specialybę nemažėja. Juos rengiančios aukštojo universitetinio mokslo įstaigos taip pat pasiruošę kokybinei kaitai ir dar gilesnei, bet atvirai diskusijai apie tai, koks turėtų būti teisininkas ir jo išsilavinimas. Todėl tokio pobūdžio apskritojo stalo diskusija įtraukta į šiandien prasidedančio Vilniaus universiteto Teisės fakultete (VU TF) skelbiamo Teisės mokslo pavasario renginių ciklą, kaip baigiamasis jo akordas.
Teisės studijos
Teisės studijos / 123rf nuotr.

„Teisės mokslas visada buvo ir bus studijų pagrindas, nes kvalifikuoto teisininko rengimas negali būti suvokiamas be naujausių teisės mokslo pasiekimų panaudojimo studijų procese,“ – įsitikinęs renginio iniciatorius VU TF dekanas prof. dr. Tomas Davulis. Kita vertus, jis pabrėžia, kad teisės mokslas – tai ne tik studijų, bet ir visos valstybės teisinės sistemos katalizatorius, siūlantis idėjas įstatymų leidėjui, sprendimus teisės praktikai, padedantis užpildyti teisės spragas, tobulinanti galiojantį teisinį reguliavimą. 

Taigi trečiąją Teisės mokslo pavasario dieną – vasario 6-ąją – organizuojama apskritojo stalo diskusija „Teisininko išsilavinimas: koks jis turi būti?“ yra tarsi kvietimas giliau šios specialybės pagrindus suvokti prašalaičiui ir dar kartą prie svarbių jos niuansų sugrįžti naują vieningą Teisės studijų krypties aprašą ruošiantiems mokslininkams. Diskusiją apie tai, kaip šis mokslas turi keistis ar ką išlaikyti moderuos Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

Ši apskritojo stalo diskusija vainikuos šių metų vasario 4-6 dienomis VU TF pirmą kartą organizuojamą renginių ciklą Teisės mokslo pavasaris. Tokios visiškai naujos fakulteto iniciatyvos idėja – sukviesti į senąją Alma Mater teisininkus tyrėjus, praktikus, studentus diskutuoti aktualiomis teisės mokslo temomis. 

Teisės mokslo pavasario organizatoriai tikisi šį renginių ciklą paversti tęstine švente, tai yra sukurti aplinką, kurioje kasmet susitiktų kolegos mokslininkai ir praktikai, dalintųsi įžvalgomis ir patirtimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius