Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas atmetė buvusio MRU dėstytojo Vyčio Valatkos ieškinį, kuriuo jis prašė grąžinti jį į darbą ir priteisti šimtatūkstantinę kompensaciją

Vilniaus miesto apylinkės teismas nepatenkino sausį iš Mykolo Romerio universiteto (MRU) atleisto profesoriaus Vyčio Valatkos ieškinio, kuriuo jis prašė būti sugrąžintas į pareigas ir prisiteisti 200 tūkst. Lt.
Vytis Valatka
Vytis Valatka / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Šį sprendimą V.Valatka žada skųsti aukštesnės instancijos teismui.

„Esu įsitikinęs, kad aukštesnės instancijos teismas atidžiau išnagrinės mano pateiktus akivaizdžius faktus, įrodančius neteisingus ir neteisėtus MRU veiksmus”, – pranešime cituojamas V.Valatka.

Pasak profesoriaus, jo pozicijos teisingumą patvirtina paskutiniame teismo posėdyje liudijusios studentų grupės seniūnės parodymai.

Anot pranešimo, ji patvirtino, kad studentai V.Valatkai jokių dovanų nerinko ir neįteikė ir kad jie laikė logikos egzaminą, taip pat ir tie, kurie gavo 7 balus. Taip pat teigiama, kad pati seniūnė tvirtino egzaminą laikiusi, jos galutinis įvertinimas buvo 7 balai, jį sudarė kaupiamojo balo ir egzamino užduočių sprendimo įvertinimo suma.

V.Valatkos įsitikinimu, jo reikalavimų pagrįstumą sutvirtina ir palanki Vilniaus apylinkės prokuratūros išvada. Joje teigiama, kad prokuratūra nutraukė tyrimą dėl galimai neteisėtų V.Valatkos veiksmų, profesoriaus veikoje neradusi nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Studentė: dėstytojui buvo įteiktas abonementas į krepšinio varžybas

V.Valatką universiteto administracijai apskundė buvęs MRU studentų atstovybės pirmininkas A.Zalitis. Administracija vėliau nusprendė, kad vertindamas studentų žinias dėstytojas nesivadovavo universiteto studijų tvarka ir pažeidė akademinę etiką, pasiūlęs logikos egzamino nelaikyti tiems studentams, kuriems tinka 7 balų įvertinimas, ir atleido jį iš darbo.

Pas V.Valatką besimokiusi studentė Arneta Matuzevičiūtė liudijo, kad studentai dėstytojui nešdavo dovanas.

„Pinigais dėstytojui neduodavo, ankstesnės grupės pirko dovanų čekius. Pirma ir antra grupės pateikė abonementą metams į „Lietuvos ryto“ krepšinio varžybas. Aš tuo metu stovėjau už durų, buvo likę tik seniūnai kabinete“, – teisme sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius