-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teismas panaikino sprendimus dėl neigiamo Lietuvos Edukologijos universiteto veiklos įvertinimo

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs administracinę bylą pagal Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) skundą Studijų kokybės vertinimo centrui bei LR Švietimo ir mokslo ministerijai dėl sprendimų panaikinimo, nusprendė tenkinti universiteto skundą.
Sandra Gaučiūtė. Leu archyvo nuotr.
Lietuvos edukologijos universitete. LEU archyvo nuotr.

LEU prašė teismo panaikinti kaip neteisėtus ir nepagrįstus Studijų kokybės vertinimo centro bei Aukštųjų mokyklų vertinimo komisijos sprendimus, priimtus 2012 metais, kuriais Lietuvos edukologijos universiteto veikla buvo įvertinta neigiamai, praneša Vilniaus apygardos administracinis teismas.

Tokio įvertinimo universitetas susilaukė dėl to, kad 2011 m. Universitete nebuvo valdymo organo – Tarybos, kurios viena iš funkcijų yra tvirtinti aukštosios mokyklos strateginį veiklos planą, ir patvirtinto strateginio plano.

Pasak LEU, tokią situaciją lėmė objektyvios kliūtys, nepriklausiusios nuo Universiteto valios, nebuvo legitimios Universiteto struktūrinės institucijos, galinčios tvirtinti strateginį planą. Universitetas skundėsi, kad vertinimo metu buvo pažeistas objektyvumo principas bei visumos požiūrio principas, nes vertinant nebuvo atsižvelgta į vertinamų sričių tarpusavio sąveiką ir dermę, Universitetas įvertintas neigiamai, nors net trys sritys iš keturių buvo įvertintos teigiamai.

Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjų kolegija, išnagrinėjusi administracinę bylą priėjo išvadą, kad vertinimai, kuriais pareiškėjo veikla buvo įvertinta neigiamai, yra nepagrįsti ir neteisėti: kspertų išvadose, kuriomis remiantis priimti sprendimai, nurodyti trūkumai nėra pakankami konstatuoti Metodikos pažeidimus, todėl juos panaikino.

Sprendimas gali būti skundžiamas 14 dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius