-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismo verdiktas: VDU dėl diskriminacijos kaltinęs gėjus A.Zdanevičius gali grįžti į darbą

Vytauto Didžio universitetą (VDU) dėl diskriminacijos kaltinusiam gėjui Arnoldui Zdanevičiui Kauno apygardos teismas priteisė 30 tūkst. litų neturtinės žalos ir suteikė galimybę sugrįžti į buvusią darbovietę, rašo „Kauno diena“.
Arnoldas Zdanevičius
Arnoldas Zdanevičius / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Dešimt metų VDU Sociologijos katedroje dirbęs A.Zdanevičius iš darbo buvo atleistas 2009 m. vasarą.

A.Zdanevičius teigia, kad pagrindinė darbo netekimo priežastis yra jo neslepiama netradicinė seksualinė orientacija, apie kurią viešai prisipažino 2006 m.

VDU rektorius Zigmas Lydeka tvirtino, kad universiteto bendruomenėje darbuotojų lytinė orientacija nevertinama ir neaptarinėjama, kad iš darbo A.Zdanevičius buvo atleistas dėl profesinės kompetencijos stokos.

„Pasibaigus kadencijai jis nebuvo vėl išrinktas, nes netenkino jo kvalifikacija. Taip nusprendė ne rektorius, bet fakulteto taryba ir universiteto senatas slaptu balsavimu. Kolegialių organų sprendimai yra neginčijami, o aš, kaip rektorius, vykdžiau universiteto senato valią. Jo neišrinko ir aš nepratęsiau sutarties. Kitaip pasielgti negalėjau“, – A.Zdanevičiaus atleidimo priežastį įvardijo rektorius.

Penktadienį priimtas teismo sprendimas atvėrė A.Zdanevičiui kelius atgal į darbovietę. Patirtą žalą buvęs VDU Sociologijos katedros doktorantas įvertino per 200 tūkst. litų siekiančia suma. Kauno apygardos teismo teisėjos Jolitos Cirulienės sprendimu A.Zdanevičiaus ieškinys patenkintas iš dalies. Jam priteista 30 tūkst. neturtinės žalos ir 13 tūkst. litų už priverstinės pravaikštos laiką. Be to, teismas įpareigojo surengti naują konkursą į pareigas, kuriose A.Zdanevičiui prieš tai nebuvo leista dalyvauti.

Pasak Z.Lydekos, tokį teismo sprendimą iš dalies galima vadinti palankiu universitetui, nes nepripažinti kaltinimai dėl galimos diskriminacijos. Rektorius pastebėjo, kad naujas konkursas dar nereiškia, jog A.Zdanevičius sugrįš į buvusią darbovietę, nes konkurse dalyvaus ir kiti pretendentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius