-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tyrėjų naktis 2010“ sutraukė minias (video)

Per Lietuvą praūžė mokslo škvalas. Rugsėjo 24-ąją „Tyrėjų nakties 2010“ renginius aplankė daugiau kaip 5 tūkstančiai norinčiųjų iš arti pažiūrėti į mokslą ir mokslininkus.

Vilniuje, Kaune, Molėtuose ir kituose Lietuvos vietose būriai moksleivių, studentų, vyresnio amžiaus žmonių, tėvų su mažais vaikais atėjo į mokslo įstaigų tyrimų laboratorijas, auditorijas, parodų ekspozicijas. Iki vėlyvos nakties vyko įvairūs eksperimentai, konkursai, varžybos, šou, parodos. Vilniaus universiteto, Kauno technologijos universiteto ir Lietuvos energetikos instituto padaliniuose vyko daugiau kaip šimtas įdomių renginių, teigiama išplatintame pranešime.

Didelio susidomėjimo sulaukė pirmą kartą Tyrėjų naktyje dalyvavusių Vilniaus universiteto fakultetų, Kauno technologijos universiteto ir Lietuvos energetikos instituto šios mokslo šventės programos. Organizatorių skaičiavimu, į mokslininkų renginius vein Kaune atėjo apie 2 tūkstančius žmonių. Taip pat pirmą kartą projekte dalyvavusiuose Vilniaus universiteto fakultuose buvo anšlagas – auditorijos buvo perpildytos ir atėjusiems pasiklausyti mokslininkų paskaitų teko sėdėti ir ant grindų, daugybė žmonių norėjo stebėti laboratorijose atliekamus eksperimentus. Kaip ir ankstesniaisiais metais mokslo mylėtojų gausiai susirinko ir Molėtų astronomijos observatorijoje, Planetariume, Botanikos sode.

Jau šeštą kartą Lietuvoje vykusioje Tyrėjų naktyje šiemet aktyviai dalyvavo bendrojo lavinimo mokyklos iš įvairių Lietuvos vietų. Čia vyko susitikimai su mokslininkais, kurie mokėsi tose mokyklose, mokiniai parengė parodos „Mokslininkų portretai“ ekspozicijas, biologijos, chemijos, fizikos ir kitų pamokų metu buvo demonstruojami įdomūs eksperimentai. Mokslo pažangos svarbą kasdieniniame gyvenime išryškino atvira mokinių diskusija „O jei Edisonas nebūtų išradęs lemputės“.

Pirmą kartą įdomiausi Tyrėjų nakties renginiai buvo tiesiogiai transliuojami internetu. Visi, kurie negalėjo dalyvauti Tyrėjų naktyje, galėjo ją stebėti projekto tinklalapyje www.tyrejunaktis.lt .

„Tyrėjų nakties 2010“ renginiai šiemet vienu metu vyko 32 Europos šalyse. Ši mokslo šventė kasmet vis plačiau Europoje vyksta ketvirtą rugsėjo mėnesio penktadienį, populiarindama mokslą, suartindama visuomenę ir mokslininkus, skatindama jaunimą pasirinkti mokslininko kelią.

VIDEO: KobraTV - Reportažas - Tyrėjų naktis 2010

 

Žiūrėkite KOBRA TV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius