Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos tarptautinei mokyklai Vilniuje išduotas sutikimas vykdyti programą

Sostinėje veikiančiai Ukrainos tarptautinei mokyklai Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) išdavė sutikimą dirbti pagal jų šalies švietimo programą, Klaipėdos padaliniui toks leidimas kol kas dar neišduotas.
Jurgitos Šiugždinienės susitikimas su mokytojais ir karo pabėgėlių vaikais iš Ukrainos
Jurgitos Šiugždinienės susitikimas su mokytojais ir karo pabėgėlių vaikais iš Ukrainos / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Ministrė pasirašė sutikimą Ukrainos tarptautinei mokyklai Vilniuje dirbti pagal Ukrainos švietimo programą“, – BNS penktadienį sakė J.Šiugždinienės atstovas spaudai Dainoras Lukas.

Šis sutikimas leis mokyklai gauti mokinio krepšelio lėšas, kurio iki šiol mokykla negaudavo, tačiau visas kitas ūkines lėšas įstaiga turės padengti pati, kadangi tai nėra valstybinė Ukrainos mokykla. ŠMSM kontaktuodama su Ukrainos švietimo ministerija išsiaiškino, jog tai yra privati mokykla.

Mokyklos Klaipėdos padalinys dar tvarko paskutinius dokumentus, su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru derinamos procedūros higienos pasui gauti. Vilniuje veikianti mokyklą higienos pasą gavo anksčiau šią savaitę.

„Bus papildytas sutikimas, kai bus pateiktas ir higienos pasas Klaipėdos skyriui“, – sakė D.Lukas.

ŠMSM duomenimis, šioje mokykloje iš viso mokosi 1165 moksleiviai: Vilniuje – 756, Klaipėdoje – 409.

Sostinėje mokykla veikia Vilniaus kolegijos patalpose. Klaipėdos filialas nuomojasi patalpas iš verslo buvusiame Ernesto Galvanausko mokymo centre.

Abiejuose padaliniuose dirba apie 115 darbuotojų, didžiąją dalį sudaro pedagogai iš Ukrainos.

Dirba be atlyginimų

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto taryboje iš tribūnos kalbėjęs šios mokyklos Klaipėdos padalinio vadovas Jevgenijus Kravčenko politikams teigė, kad mokykla tiek sostinėje, tiek Klaipėdoje dirba jau du mėnesius ir nei mokyklos administracija, nei mokytojai kol kas atlyginimų negavo. Ukrainiečių vaikai negauna ir nemokamo maitinimo paslaugos.

Prašyčiau, iš miesto pusės maksimalios reakcijos iškart po to, kai turėsime pilną dokumentų komplektą kaip mokykla

„Prašyčiau, iš miesto pusės maksimalios reakcijos iškart po to, kai turėsime pilną dokumentų komplektą kaip mokykla“, – teigė vadovas.

Jis anksčiau sakė sulaukęs pažado, jog miesto savivaldybė padengs patalpų nuomos, komunalines paslaugas, taip pat apmokės už vaikų sporto paslaugas uostamiesčio lengvosios atletikos maniežui.

Anot vadovo, higienos pasą mokykla turėtų gauti jau artimiausiomis dienomis.

„Iš ministerijos gavome prašymą paskubinti patalpų tvarkymą, mes turėjome laiką po patikrinimo iš sveikatos centro iki lapkričio galo, bet pagal ministerijos prašymą turėjome pagreitinti ir gauti pasą, turėjome neeilinį patikrinimą lapkričio 4 dieną. Turėjome antrą patikrinimą lapkričio 8 dieną“, – tarybos nariams sakė J.Kravčenko.

Mačiau, kad išbraukė visus 24 punktus pašalinti trūkumus. Tikiu, kad artimiausiu metu gausime patvirtinimą, kad galime turėti higienos pasą.

Anot jo, mokykla turėjo išspręsti rugsėjo pabaigoje nustatytus centro trūkumus patalpose.

„Mačiau, kad išbraukė visus 24 punktus pašalinti trūkumus. Tikiu, kad artimiausiu metu gausime patvirtinimą, kad galime turėti higienos pasą. Tai bus žalias signalas, kad galėtume pagaliau gauti licenciją Švietimo ministerijos. Oficialiai dokumentą turime gauti iki kitos savaitės antradienio“, – teigė vadovas.

Statistikos duomenimis, į Lietuvą nuo karo pradžios atvyko apie 18,5 tūkst. mokyklinio amžiaus ukrainiečių. ŠMSM duomenimis, Lietuvos ugdymo įstaigose, mokyklose bei darželiuose, užregistruota apie 12 tūkst. ukrainiečių vaikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius