Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Universitetai išsirikiavo prie pinigų aruodo

Lietuvos aukštosios mokyklos akivaizdžiai gudrauja – prašo finansuoti šimtus tikslinių studijų vietų, nors būriai tokių jau parengtų specialistų mina darbo biržų slenkstį, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Aukštasis mokslas
Aukštasis mokslas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Šalies aukštosios mokyklos Švietimo ir mokslo ministerijai (ŠMM) yra pateikusios paraiškų dėl beveik 2360 tikslinių studijų vietų.

Į tikslines studijas įtraukiamos nepopuliarios tarp stojančiųjų, bet valstybės vykdomoms funkcijoms užtikrinti būtinos specialybės. Tiesa, tai kelia nemažai abejonių.

Tikslinėms studijoms iš valstybės biudžeto šiemet numatoma skirti 1,118 milijono litų, o paraiškas pateikę universitetai ir kolegijos prašo kur kas daugiau – per 8,135 mln. litų.

Pasak ŠMM atstovės Nomedos Barauskienės, paraiškas ministerijai pateikė 10 iš 13 universitetų ir 2 iš 13 kolegijų, o universitetai siekia gauti finansavimą 2351, o kolegijos – 9 studijų vietoms.

Daugiausia tikslinių vietų tikisi Mykolo Romerio universitetas – net 889. Didžiausias tikslinių vietų poreikis deklaruojamas socialiniams mokslams – jiems gauta 1272 prašymai, mažiausias pateiktas fiziniams mokslams – 36 studijų vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius