-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Universitetas – daugiau nei specialybė: dainininkė ir anglų kalbos filologė Živilė Povilaitytė-Jazzyvile: „Buvo momentas, kuomet svarsčiau, ką man reikėtų pasirinkti“

Tęsiame Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) pokalbių ciklą. „VDU: daugiau nei specialybė“. Šį kartų jūsų dėmesiui – dainininkė, muzikos ir tekstų autorė, anglų kalbos filologijos bakalaurė Živilė Povilaitytė-Jazzyvile.
Živilė Povilaitytė–Jazzyvile
Živilė Povilaitytė–Jazzyvile / VDU nuotr.

– Kodėl pasirinkai anglų filologijos, o ne vokalo studijas?

– Niekada nelankiau muzikos mokyklos, nors turėjau privačių pamokų. Visgi mano tėvai visada galvojo, jog geras išsilavinimas – būtinas, o dainavimas gali būti hobis. Dainuoti pradėjau būdama trejų metų. Tėvai neapsikentė ir sugalvojo, kad man dainuoti reikėtų ne namuose, o kažkur kitur. Taigi visą laiką dainavau, tačiau tuo pačiu metu mokiausi, studijavau VDU.

– Baigus filologiją nekilo minčių įgyti muzikinį išsilavinimą?

– Buvo įvairių minčių, tačiau įgyti tokį išsilavinimą nėra labai lengva ir kainuoja nemažai pinigų. Dar daugiau, toks siauras vokalo išsilavinimas man nėra būtinas. Man užtenka to, ką aš jau turiu, ką esu gavusi iš savo mokytojų, iš muzikos, kurią klausau, analizuoju. Turėjau daug mokytojų: Whitney Houston, Mariah Carey...  Šiuo metu daug mokausi iš „Little Dragon“. Tokių mokytojų pakanka įkvėpimui.

– Ar nebuvo sunku suderinti muziką ir studijas? Netrūko laiko?

– Tai buvo labai smagus periodas, nes ant didžiosios scenos pradėjau lipti pirmame kurse. Kai įstojau į Vytauto Didžiojo universitetą mane priėmė į džiazo kolektyvą „DixxBand“. Su kolektyvu turėjau labai didelius koncertinius turus, kurie dažniausiai būdavo per egzaminų sesijas, prieš šventes. Būdavo netgi taip, kad 5 valandą ryto važiuodama iš koncerto skaitau konspektus, nes  8 valandą ryto egzaminas, bet man būdavo smagu. Be abejones, tai buvo gana sudėtinga, tačiau niekados nei viena nei kita veikla nežlugdė mano motyvacijos toliau siekti savo tikslų.

– Ar nebuvo spaudimo iš pažįstamų, visuomenės atsisakyti dainavimo ir siekti „rimto“ darbo?

– Išorės spaudimo nejaučiau, tačiau buvo mano vidinis spaudimas. Buvo momentas, kuomet svarsčiau ką man reikėtų pasirinkti. Visgi nugalėjo dainavimas, aš mečiau visus savo darbus ir pasiryžau siekti svajonės – pripažinimo šiose sferoje. Nežinau kaip bus vėliau. Galbūt man pagelbės VDU diplomas.

– Ar neatrodo, kad keturi metai studijų – veltui?

– Tiesa sakant, mano ateities planai yra susiję su VDU, nes nuo rudens ketinu studijuoti žurnalistiką magistrantūroje.

– Ar žinios ir įgūdžiai, įgyti universitete, padėjo tau kaip vokalistei?

– Iš tiesų yra didelis tiesioginis ryšys. Visų pirma aš kuriu tekstus anglų kalba. Anglų kalba niekada, nuo mokyklos iki dabar, manęs neapleidžia. Kartais būna lietuviškai sunkiau išsireikšti nei angliškai.

VIDEO: Svajonė. Daugiau nei specialybė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius