-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valstybės finansuojamų vietų skaičius aukštosiose mokyklose didėja ketvirtadaliu

Trečiadienį Vyriausybė patvirtino Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos siūlymą didinti valstybės finansuojamų bakalauro ir vientisųjų studijų skaičių – lyginant su pernai jis didėja ketvirtadaliu.
Studentai
Studentai / 123rf.com

„Didindami valstybės finansuojamų studijų vietų skaičių siekiame kelti aukštojo mokslo prieinamumą ir užtikrinti didesnes galimybes studijuoti valstybės lėšomis išlaikant kokybės kartelę“, – pranešime žiniasklaidai sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Numatoma, kad valstybės finansavimą dar daugiau nei 3 tūkst. pirmakursių – 2020 metais gaus apie 16,5 tūkst. pirmakursių, 2019 metais jis buvo suplanuotas 13,2 tūkst. stojančiųjų.

Anot ministerijos, 2020 metams priėmimui į bakalauro ir vientisąsias studijas numatoma skirti 13,1 mln. eurų, tai 41 procentu daugiau nei buvo suplanuota skirti 2019 metais.

2020-aisiais, kaip ir 2019 metais, planuojama finansuoti studijas 3,8 tūkst. magistrantų, 477 doktorantams ir 391 rezidentui. Taip pat numatoma valstybės finansavimą skirti 200 stojančiųjų į pedagogikos profesines studijas.

Preliminarūs bakalauro ir vientisųjų studijų valstybės finansuojamų vietų skaičiai pagal atskiras studijų kryptis ir jų grupes, o menų ir pedagoginėms studijoms pagal studijų programas bus tvirtinami švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius