-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 11 /08:37

Valstybinių studijų fondo vadovas: paskolų mokslui nesugeba grąžinti 2–2,5 proc. studentų

Vidutiniškai 2-2,5 proc. studentų per metus patiria sunkumų ir nesugeba grąžinti valstybės remiamų paskolų studijų kainai finansuoti ar gyvenimo išlaidoms, sako Valstybinių studijų fondo vadovas Ernestas Jasaitis.
Studentai
Studentai / 123RF.com nuotr.

„Kiekvienais metais jau pastaruosius trejus-ketverius metus gerėja situacija – studentų, kurie negrąžina paskolų, paimtų mokslui, arba jas vėluojančių grąžinti studentų skaičius vis mažėja“, – penktadienį LRT radijui teigė E.Jasaitis.

Pasak jo, tokias paskolas yra paėmę virš 80 tūkst. studentų, o su tam tikrais sunkumais susiduria tik apie 4 tūkst. žmonių.

„Tai tas procentas nėra labai didelis – yra 2–2,5 proc. vidutiniškai per metus, kurie patiria sunkumus. Tai reiškia, kad kiti 98 proc. studentų tas paskolas sėkmingai grąžina“, – tvirtino jis.

Valstybinių studijų fondo vadovas pabrėžė, kad dažniausiai įsiskolina tie, kurie nutraukia studijas ir nebaigia mokslo.

E.Jasaitis pranešė, kad yra svarstoma galimybė leisti mokymosi paskolas turintiems žmonėms jas pradėti grąžinti ne po metų, kai jie baugia studijas, o po dviejų.

„Yra rengiamos pataisos, kad tas atidėjimas būtų net dar ilgesniam laikotarpiui – po dviejų metų studijų baigimo“, – tvirtino E.Jasaitis.

Studentams, kurie mokosi valstybės nefinansuojamose vietose, gali būti suteikiamos valstybės remiamos paskolos studijų kainai finansuoti ar gyvenimo išlaidoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius