-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vasario 1-ąją prasidės žiemos priėmimas į profesines mokyklas

Vasario 1 d. prasidės 2023 m. pagrindinio priėmimo į profesinio mokymo įstaigas žiemos etapas. Stojančiųjų prašymai mokytis LAMA BPO informacinėje sistemoje bus priimami iki vasario 12 d. Prašymus teikti gali ir jau įgijusieji išsilavinimą ar profesinę kvalifikaciją, ir jos dar neturintieji, rašoma Švietimo ir mokslo ministerijos pranešime spaudai.
mokykla-614dbba865611
mokykla-614dbba865611 / 123rf.com nuotr.

Kvietimų mokytis stojantieji sulauks vasario 14 d., o mokymo sutartis su profesinio mokymo įstaigomis pasirašyti galės vasario 15–17 d.

„Šiuo metu darbo rinkoje labiausiai pasigendama inžinerijos ir informacinių technologijų sričių specialistų, taip pat didėja darbuotojų poreikis statybos, gamybos sektoriuose.

Norėdami užpildyti šią spragą, skatiname kuo didesnį profesinio mokymo prieinamumą ir atvirumą, planuojame investicijas į profesinio mokymo programų atnaujinimą. Kviečiame visus norinčiuosius mokytis profesijos aktyviai dalyvauti žiemos etapo priėmime ir įgyti norimą kvalifikaciją“, – sako švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Agnė Kudarauskienė.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija patvirtino ir kitus 2023 m. bendrojo priėmimo į formaliojo profesinio mokymo programas terminus.

2023 m. pagrindinio priėmimo vasaros etapas vyks nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 7 d. Papildomas priėmimas planuojamas rugpjūčio 21–27 d.

Prasidėjus 2023 m. mokslo metams, kaip įprastai, bus organizuojamas ir papildomas priėmimas į neužpildytas valstybės finansuojamas ar nefinansuojamas vietas. Jis vyks nuo rugsėjo 4 d. iki lapkričio 20 d.

Per 2022 m. bendrąjį priėmimą į profesinio mokymo įstaigas sutartis pasirašė 20,5 tūkst. norinčiųjų įgyti profesinę kvalifikaciją. Iš jų kiek daugiau nei 1 tūkst. į profesines mokyklas įstojo žiemos etapo metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius