Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VDU naujus mokslo metus sutinka atsinaujinęs

Vytauto Didžiojo universiteto studentai Kaune naujuosius mokslo metus pasitiko šventiniais renginiais ir tradicinėmis iškilmėmis, kuriomis džiaugsmingai pasveikino išaugusią akademinę bendruomenę. Universitete šiais metais šurmuliuos daugiau nei 1700 pirmakursių, kurie įvadinės savaitės metu jau spėjo susipažinti su atnaujintomis VDU studijų erdvėmis ir liberalia VDU atmosfera.
Rugsėjo 1-oji VDU
Rugsėjo 1-oji VDU / VDU

„Universitetas – tai vieta, kurioje labai daug dinamikos: keičiasi studentai ir dėstytojai, sulaukiame vis daugiau studijuojančiųjų iš užsienio šalių, mokomės prisitaikyti prie globalaus pasaulio iššūkių. Siekiame atnaujinti ir studijų erdves: duris jau atvėrė naujas universiteto pastatas Jonavos gatvėje, netrukus prasidės dar vieno pastato statyba Putvinskio gatvėje“, – apie šių mokslo metų atneštas naujoves pasakojo VDU rektorius prof. Zigmas Lydeka.

Kalbinti VDU pirmakursiai džiaugėsi pradedantys naują gyvenimo etapą bei teigė sieksiantys pasinaudoti visomis galimybėmis, kurias studijos universitete gali suteikti. „Šis universitetas atsižvelgia į studentų poreikius ir suteikia jiems daug laisvės rinktis. Dėl to VDU man visuomet atrodė kitoks universitetas nei likusieji, džiaugiuosi į jį įstojęs“, – sakė psichologijos pirmo kurso studentas Marius Davicijonas.

Prie VDU bendruomenės prisijungė ir gausus būrys užsienio studentų, kurie atvyko net iš 37 pasaulio šalių

Prie VDU bendruomenės prisijungė ir gausus būrys užsienio studentų, kurie atvyko net iš 37 pasaulio šalių – ne tik Europos, bet ir Brazilijos, JAV, Meksikos, Maroko, Nigerijos, Libano, Indijos, Japonijos, Pietų Korėjos, Kazachstano, Azerbaidžano, Gruzijos.

Dauguma atvykusių užsienio studentų studijuos socialinių, humanitarinių, gamtos mokslų bakalauro ir magistrantūros programas anglų kalba. Šiais akademiniais metais VDU užsienio piliečiams siūlė rinktis iš daugiau nei 30 bakalauro ir magistrantūros programų, dėstomų užsienio kalbomis.

Kiti užsienio studentai atvyko mainų studijoms pagal Erasmus + bei VDU dvišalio bendradarbiavimo programas. Studentai renkasi iš daugiau nei 500 studijų dalykų, dėstomų anglų kalba VDU fakultetuose.

 „Man atrodo, kad VDU dirba išties profesionalūs dėstytojai. Tikiuosi, kas studijos padės man praplėsti akiratį, įgyti ateityje praversiančių profesinių žinių ir įgūdžių“, – savo lūkesčiais dalijosi bulgarų kilmės studentas Boris Mintchev-Asparouhov.

Kaip įprasta, šventiniai Rugsėjo 1-osios renginiai prasidėjo Kauno Šv. Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje – čia vyko visoms Kauno universitetų bendruomenėms skirtos Šv. Mišios. Vėliau šurmulys persikėlė į po vasaros atgijusias akademines erdves – susitikimus su pirmakursiais ir kitais studentais surengė Vytauto Didžiojo universiteto fakultetų bendruomenės.

Džiaugsmingos iškilmės tęsėsi prie Vytauto Didžiojo paminklo, kur susirinkusi universiteto bendruomenė klausėsi Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko sveikinimo, nusifotografavo bendroje nuotraukoje ir pradėjo šventinę eiseną į VDU didžiąją salę su Kauno miesto pučiamųjų instrumentų orkestru „Ąžuolynas“.

Šventės kulminacija įvyko VDU didžiojoje salėje: susirinkusieji giedojo Lietuvos Respublikos himną ir „Gaudeamus Igitur“, visus pasveikino VDU rektorius prof. Zigmas Lydeka, VDU garbės daktaras, politikas, prof. Vytautas Landsbergis, Studentų atstovybės prezidentas Justinas Petkus ir renginio svečiai, o pirmakursiai sakė tradicinę priesaiką. Paskutiniu iškilmių akcentu tapo šventinis VDU tortas.

Mokslo metų pradžią pirmakursiai švęs ir vėliau – rugsėjo 6-7 ir 13-14 dienomis jie bus kviečiami į stovyklą „Subalansuotas fuksas 2014“, kurioje šįkart galės dalyvauti ir studentai, turintys negalią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius