-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VDU – tarptautiškiausias universitetas ne tik Lietuvoje, bet ir regione

Šiandien paskelbtame pasauliniame universitetų reitinge „QS World University Rankings 2018“ Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) pateko tarp 3 proc. geriausių pasaulio aukštųjų mokyklų ir išliko nepralenkiamu lyderiu Lietuvoje pagal tarptautiškumą. Pasauliniame reitinge VDU buvo įvertintas kaip vienas iš keturių stipriausių šalies universitetų.
VDU Panorama
VDU Panorama / Projekto partnerio nuotr.

2018 metų QS reitinge VDU buvo įvertintas pozicija „401+“ visose šešiose kategorijose – pagal akademinę reputaciją, darbdavių vertinimus, darbų citavimą, studentų skaičių bei dėstytojus ir studentus iš užsienio. Lyginant su praėjusiais metais, rezultatus universitetas pagerino penkiose kategorijose.

„Iš 26 000 pasaulyje esančių universitetų patenkame tarp 3 proc. geriausių. Tai reikšmingas įvertinimas Lietuvos universitetams turint omeny, kad BVP dalis aukštajam mokslui siekia vos 1.3 proc., palyginimui, Estijoje šis skaičius yra 2.2 proc. Tarptautinių reitingų ekspertai teigia, kad visos šalys, kurių universitetai patenka į pirmąjį tūkstantį, gali didžiuotis savo aukštosiomis mokyklomis. Lietuvoje net keturi universitetai jau keletą metų iš eilės yra šios „geriausiųjų“ grupės nariai, tame tarpe ir VDU. QS reitingas dar kartą patvirtina, kad Vytauto Didžiojo universitetas, kaip klasikinis, plačios aprėpties liberaliųjų studijų universitetas yra matomas ir pripažintas pasauliniu mastu. Kaip tarptautiškiausias Lietuvos ir regiono universitetas mes ir toliau sieksime bendradarbiauti įvairiose srityse su mūsų partneriais ir būti aktyviu globalių procesų dalyviu“, – sakė VDU tarptautinių ryšių prorektorė, profesorė Ineta Dabašinskienė.

Remigijus Ščerbauskas/Ineta Dabašinskienė
Remigijus Ščerbauskas/Ineta Dabašinskienė

Tarp Lietuvos universitetų, VDU išliko nepralenkiamas pagal tarptautinių darbuotojų skaičių – šioje QS reitingo kategorijoje surinkti balai (25,2) daugiau nei dvigubai pranoko šalies vidurkį (10,7). Aukštą antrą vietą universitetas užėmė pagal užsienio studentų kiekį. Kitose reitingo kategorijose VDU buvo įvertintas kaip viena iš 4 stipriausių šalies aukštųjų mokyklų.

„QS World University Rankings“ yra vienas autoritetingiausių universitetų vertinimo reitingų, kuris iš kitų išsiskiria tuo, jog siekia parodyti universiteto visumą – ne tik mokslo rezultatus ir produkciją, bet ir organizacijos kultūros, inovacijų, universiteto atvirumo ir prieinamumo skalę, studento santykio su dėstytojais vertinimą.

Tarptautiniuose bei šalies reitinguose Vytauto Didžiojo universitetas yra nuolat įvertinamas aukščiausiais balais, ypač tarptautiškumo ir mokslo pasiekimų srityse. Šiemet žurnalo „Reitingai“ vertinime VDU buvo pripažintas tarptautiškiausiu ir vienu iš moksliškumo lyderių tarp Lietuvos universitetų. 2016 m. QS kylančių Europos ir vidurio Azijos šalių reitinguose VDU buvo skirta antroji vieta tarp visų Lietuvos universitetų pagal dėstytojų tarptautiškumą ir darbuotojus, turinčius daktaro laipsnį. Didžiausiame tarptautiniame universitetų reitinge „U-Multirank“ VDU gavo aukščiausią įvertinimą Lietuvoje kategorijose, kuriose įvertinta meninė produkcija, už mokslinę veiklą gautos išorinės pajamos, užsienio kilmės akademiniai darbuotojai, bendros regioninės publikacijos ir bakalauro studijas numatytu laiku baigusių studentų proporcija.

VDU yra pirmasis Lietuvoje klasikinis laisvųjų menų (lot. artes liberales) universitetas, kuriame įdiegta moderni Harvardo universiteto (JAV) modeliu grįsta studijų koncepcija, padėjusi VDU pirmajam įtvirtinti tarpdiscipliniškumo ir tarptautiškumo idėjas mokymosi procese.

Projekto partnerio nuotr./VDU
Projekto partnerio nuotr./VDU

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius