-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VDU Teisės fakulteto studentei įteikta pirmoji vardinė metinė stipendija

Trečiadienį vykusio Vytauto Didžiojo universiteto rektorato posėdžio metu už pažangumą ir socialinį aktyvumą VDU Teisės fakulteto studentei Deimantei Chomičiūtei buvo įteikta pirmoji vardinė metinė Advokatų profesinės bendrijos „Nordia Baublys & Partners“ įsteigta stipendija.
VDU Teisės fakulteto studentei įteikta pirmoji vardinė metinė stipendija.
VDU Teisės fakulteto studentei įteikta pirmoji vardinė metinė stipendija. / VDU nuotr.

Vytauto Didžiojo universiteto Teisės fakulteto studentams stipendijos, įsteigtos ne universiteto, yra įteikiamos pirmą kartą. Anot „Nordia Baublys & Partners“ atstovų, Vytauto Didžiojo universiteto Teisės fakultetas taip pat yra pirmoji institucija, kurios studentams ši bendrija nusprendė steigti vardines stipendijas. „Jomis siekiame paskatinti studentus ne tik gerai mokytis, bet ir vykdyti socialinę veiklą – įnešti savo indėlį į VDU Teisės fakultetą. „Nordia Baublys & Partners“ Kauno kontoroje dirba daug VDU absolventų, taigi dėl institucijos, kuriai gali būti skiriamos vardinės stipendijos, diskusijų nekilo – veikti savo Alma Mater labui mums yra smagu“, – teigė pirmosios VDU Teisės fakulteto laidos absolventas, „Nordia Baublys & Partners“ partneris Evaldas Rapolas. Šį absolventų žingsnį vertindamas VDU Teisės fakulteto prodekanas Mindaugas Bilius sakė, jog „labai malonu, kad buvę studentai prisimena VDU manydami, kad šis universitetas suteikė žinių ir į jį mielai sugrįžta“.

Priimdami bendrą sprendimą, kas pelnys metinę stipendiją, kurios dydis sudaro pusę minimalaus mėnesinio atlyginimo, „Nordia Baublys & Partners“ kartu su VDU Teisės fakultetu didelį dėmesį kreipė studentų pažangumui ir socialiniam aktyvumui. „Kandidatūrą stipendijai gauti teikia patys studentai, kurie atitinka keliamus reikalavimus: turi ne žemesnį vidurkį nei 8, studijuoja VDU Teisės fakulteto IV kurse ir yra socialiai aktyvūs – dalyvauja VDU Teisės fakulteto, Lietuvos teisininkų draugijos, teisės mokslinėje tiriamojoje, teisinio švietimo, Europos studentų teisininkų asociacijos veikloje, teikia teisinę pagalbą socialiai remtiniems žmonėms arba kitais būdais aktyviai prisideda prie VDU Teisės fakulteto vardo garsinimo“, – apie studentų vertinimą ir stipendijos skyrimo nuostatus pasakojo M. Bilius. Teisės fakulteto atstovų ir Advokatų profesinės bendrijos „Nordia Baublys & Partners“ sudarytai komisijai įvertinus kandidatų mokymosi rodiklius ir socialinį aktyvumą, šiais metais skiriama pirmoji vardinė stipendija buvo įteikta VDU Teisės fakulteto ketvirtakursei Deimantei Chomičiūtei.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius