-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vėluoja skatinamosios stipendijos būsimiems pedagogams

Lietuvos Edukologijos universiteto (LEU) trečiakursiai skundžiasi jau tris mėnesius nesulaukiantys skatinamųjų stipendijų. Tuo metu aukštosios mokyklos atstovai teigia, kad universitetas dar skirsto stipendijas ir žada, kad jos studentus pasieks kitą savaitę.
Lietuvos edukologijos universitetas
Lietuvos edukologijos universitetas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Studentiškas naujienas sekite socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Čia verda studentiškas gyvenimas!

Šiuo metu pagal pedagogines studijų programas besimokantys studentai turi galimybę gauti 400 Lt per mėnesį siekiančią skatinamąją stipendiją. Pastaroji išmoka skiriama pusei pažangiausių studentų. 

LEU pinigai tikslinėms stipendijoms buvo pervesti praėjusią savaitę, iki šios savaitės pabaigos universiteto padaliniai (fakultetai) skirsto stipendijas. Sakė A.Rauckienė.

„Esu trečiakursis LEU studentas, gaunantis pedagoginę skatinamąją stipendiją. Kaip žinote, Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) palyginti pasyviai atlieka šią savo pareigą. Jau beveik tris mėnesius vėluoja skatinamosios stipendijos, universitete jau sklinda kalbos, kad jos vėluos ir dar tris mėnesius. Tai kaip mums, studentams, išgyventi?! Vis dėlto 400 Lt per mėnesį studentui yra nemažos pajamos“, – laiške „15min“ rašo LEU studentas Laurynas.

Tuo metu LEU Studijų direkcijos direktorė doc. dr. Alona Rauckienė „15min“ teigė, kad problema yra žinoma ir jau sprendžiama.

„LEU pinigai tikslinėms stipendijoms buvo pervesti praėjusią savaitę, iki šios savaitės pabaigos universiteto padaliniai (fakultetai) skirsto stipendijas“, – sakė A.Rauckienė.

Ji patikino, kad studentai gaus pinigus kitą savaitę.

ŠMM: nuo balandžio skatinamosios stipendijos vėluoti neturėtų 

ŠMM atsiųstame atsakyme į „15min“ klausimus rašoma, kad ŠMM kiekvienų metų pradžioje aukštosioms mokykloms paskirsto lėšas, skirtas tikslinių stipendijų pedagoginių studijų programų studentams, ir pasirašo sutartis su aukštosiomis mokyklomis.

„Ministerija įsipareigoja sutartyse numatytais terminais pervesti tikslinių stipendijų lėšas. Sutarčių parengimo, derinimo, pasirašymo su aukštosiomis mokyklomis procedūros užtrunka, todėl kiekvienų metų pradžioje šiek tiek vėluojama pervesti lėšas. LEU lėšos, skirtos tikslinėms stipendijoms pedagogų rengimo programų studentams, pervestos 2013 m. kovo 8 d.“, – „15min“ teigė ŠMM Koleginių studijų skyriaus vedėjas Antanas Levickas.
 
Taigi, pasak jo, kovą studentai gaus tikslines stipendijas už pirmuosius tris šių metų mėnesius.

„Nuo balandžio stipendijos bus išmokamos kiekvieną mėnesį ir neturėtų būti jokio vėlavimo“, – žadėjo A.Levickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius