Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Verslo dienose“ paskaitą apie lyderystę skaitė... kunigas

Lapkričio 15 dieną Kauno kolegijos fakulteto studentų ir dėstytojų organizuojamas renginių ciklas „Verslo dienos 2011“ prasidėjo netikėtumu – atvirą paskaitą susirinkusiesiems skaitė ir patirtimi dalijosi ne verslininkas, o jėzuitų ordinui priklausantis kunigas Rytis Gurkšnys.
Kunigas Rytis Gurkšnys
Kunigas Rytis Gurkšnys / Kauno kolegijos leidinio „Siena“ nuotr.

Kas bendra tarp verslo veiklos ir religijos? – klausė savęs bene du šimtai studentų, kurie susirinko į atvirą renginį. Tarptautinės lyderystės akademijos saviugdos mokytojas ir direktorius R. Gurkšnys paskaitoje „Lyderio mąstysena“ atskleidė krikščioniškosios pasaulėžiūros ir lyderystės filosofijos sąsajas.

Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Lietuvos aukštosiose mokyklose vadybos studijų ragavęs lektorius R. Gurkšnys studentams pabrėžė, kad dvasingumas, derinamas su lyderio savivoka, atneša ne tik pasitenkinimą siekiant savų tikslų, tačiau ir suteikia harmonijos pojūtį. Pasak R. Gurkšnio, tikras lyderis atpažįstamas pagal tam tikrus bruožus: jis turi didelę viziją ir siekia ambicingų tikslų, lyderis ne tik stengiasi atskleisti savo talentus, tačiau buria bendraminčius bei sudaro galimybes dalintis pergalės džiaugsmu kartu su kitais. Tikras lyderis laikosi aukščiausių moralinių normų, lyderio veiksmus diktuoja sąžinės balsas. 

Kunigas R. Gurkšnys pabrėžė, kad lyderystė negali būti sutapatinama su pirmavimu ir aštria konkurencija, tai veikiau siekis atrasti savo asmenybės ar organizacijos unikalumą ir įtvirtinti jį per savo veiklas. Anot lektoriaus, žmogus dažnai gyvena pagal kitų žmonių ar žiniasklaidos suformuotus modelius, jaučia didžiulį nepasitenkinimą, tačiau neieško savo autentiško kelio, nepripažįsta ir nesiekia savo tikrųjų tikslų.

„Kiekvienas žmogus gimsta būti lyderiu, tačiau ne kiekvienas juo tampa,“ – akcentavo lektorius, įsitikinęs, kad lyderystė – įgimta žmogaus savybė, kuri turi būti ugdoma. Pasak R. Gurkšnio, tai panašu į muzikinę klausą – daug žmonių ją turi, tačiau ne visi išlavina ir pasiekia aukštumų. Todėl nuolatinis saviugdos procesas – žmogaus, siekiančio tobulėti, pagrindinė veikla.

Studentai, diskutavę su kunigu R. Gurkšniu pabrėžė ir kitas lyderio savybes – atvirumą, nuoširdumą, lygiavertį bendravimą, kuriame nėra vietos arogancijai. „Lyderio mąstysena neprieštarauja Šventam Raštui,“ – kalbėdamas apie lyderystę pastebi R. Gurkšnys, besidžiaugiantis, kad pačiam asmeniškai pavyko sujungti religines nuostatas su moderniomis žiniomis apie žmogaus ir organizacijų elgseną.

Po atviros paskaitos buvo paskelbti mokslinio humoristinio rašinio ,,Kuo dramblys nusipelno būti verslo sėkmės simboliu“ konkurso rezultatai. Rašinio konkursą laimėjo pirmojo kurso studentė Indrė Navikaitė, komisijos sprendimu, geriausiai atskleidusi kultūros žinias ir pasitelkusi humoristinius argumentus.

Renginių ciklas „Verslo dienos 2011“ tęsiasi ir kitomis dienomis: organizuojamos Verslo vadybos fakulteto studentų grupių varžytuvės ,,Verslas superherojų lūpomis“, koncertas, studentų išrinkto žinomiausio Lietuvos verslininko sėkmės istorijos pristatymas. „Verslo dienų“ renginius vainikuos fakulteto studentų lyderių dešimtuko pagerbimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius