Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VGTU aplankiusi JAV ambasadorė Deborah Ann McCarthy: „Norėčiau vėl būti studentė“

Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadorė Lietuvoje Deborah Ann McCarthy po susitikimo su Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentais prisipažino, kad norėtų ir vėl sugrįžti į universiteto suolą. Universiteto bendruomenei ambasadorė skaitė paskaitą apie pasaulines ekonomikos tendencijas, aplankė laboratorijas ir įvertino mokslininkų naudojamas modernias technologijas bei įrangą.
JAV ambasadorė Lietuvoje Deborah Ann McCarthy
JAV ambasadorė Lietuvoje Deborah Ann McCarthy / VGTU nuotr.

„Nuoširdžiai sakau, norėčiau vėl būti studentė. Universiteto atmosfera ir talentingų jaunų žmonių draugija skatina vėl mokytis ir įgyti naujų žinių,“ – vizito VGTU metu sakė JAV ambasadorė Lietuvoje D.A. McCarthy.

Nuoširdžiai sakau, norėčiau vėl būti studentė, – sakė ambasadorė.

VGTU studentams pasakodama apie ekonomikos iššūkius ir tendencijas D.A.McCarthy pabrėžė, kad itin svarbų vaidmenį pasauliniu mastu atliks inovacijos bei naujos technologijos. „VGTU turi visus pagrindus bei techninę bazę kurti bei eksportuoti inovacijas ir taip prisidėti prie pokyčių visame pasaulyje. Juk šis procesas priklauso nuo žmonių entuziazmo, talento ir tarptautinio bendradarbiavimo, o ne nuo šalies dydžio“, – po ekskursijos po universiteto laboratorijas sakė JAV ambasadorė.

Kalbėdama apie šiuolaikinį aukštąjį mokslą ir jo ypatumus D. A. McCarthy teigė, kad šiandien studentai kaip niekada anksčiau turi puikių galimybių praplėsti savo patirtį už universiteto ir Lietuvos ribų, tad reikia jomis naudotis.

Šiuo metu VGTU turi daugiau kaip 400 partnerių tarp užsienio aukštųjų mokyklų, o per pastaruosius kelerius metus užmegzti glaudūs ryšiai su aukštas vietas tarptautiniuose reitinguose turinčiais Ročesterio, Hiustono ir Kalifornijos valstybiniu politechnikos universitetais. Drauge su JAV universitetais organizuojami studentų grupių ir mokslininkų vizitai Lietuvoje, dėstytojai savo žinias perduoda paskaitų metu, rengiamos bendros vasaros mokyklos ir mokslo projektai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius