-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VGTU bendrabučio studentai toliau skundžiasi: neturime, kur pasigaminti valgyti

Aistros dėl Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) bendrabučius sostinės Saulėtekio alėjoje administruojančios UAB „Economus“ nerimsta. 15min.lt redakciją pasiekė dar vieno studento, gyvenančio trečiu numeriu pažymėtame bendrabutyje, skundas. Šįkart dėl neveikiančių dujinių viryklių.
VGTU bendrabutyje
VGTU bendrabutyje / VGTU studento nuotr.

„Jau nuo rugsėjo mėnesio 15 bendrabučio aukšte neveikė viena dujinė viryklė. Prieš tris savaites „Economus“ atjungė ir antrą dujinę viryklę. Visi aukšto gyventojai, t.y. 12 kambarių, kuriuose vidutiniškai gyvena po tris žmones, neturi, kur pasigaminti valgyti“, – susidariusią situaciją laiške dėstė bendrabučio gyventojas.

Ieškodami problemos sprendimo studentai kreipėsi į UAB „Economus“, tačiau, studento žodžiais, jiems buvo atsakyta, kad šiuo metu pinigų naujoms dujinėms viryklėms nėra ir kurį laiką teks pagyventi be jų.

Visi aukšto gyventojai, t.y. 12 kambarių, kuriuose vidutiniškai gyvena po tris žmones, neturi, kur pasigaminti valgyti. Susidariusią situaciją laiške dėstė bendrabučio gyventojas.

„Po šio pareiškimo, mes, studentai, gauname sąskaitas už bendrabučius, kuriose nurodytos sumos neatitinka realybės, pavyzdžiui, vienos vietos, kur buvo privemta ir pan. išvalymas specialiomis priemonėmis – 160 litų. Juokinga, nes lyg žmogaus organizmo turinys nėra labai toksiškas ir kažkoks kenksmingas, juolab „Economus“ yra pasamdę valytojas, kurios atlieka savo darbą“, – pasakojo studentas.

„Gauname 15 Lt didesnę sąskaitą. Paskaičiuokime 16 aukštų, viename aukšte 12 kambarių, viename kambaryje vidutiniškai 2,5 žmogaus, kiekvienas sumoka 15 Lt daugiau: 16*12*2,5*15 = 7200 Lt. Pelnas mažiausiai keturi proc. – 288 Lt. Tačiau sprendžiant pagal įkainius, kuriuos paminėjau (160 Lt vienos dėmės išvalymas), panašu, kad pelnas sudaro apie dešimt proc. Tai būtų 720 Lt“, – skaičiuoja jaunuolis. Jis pridūrė, kad esant tokiai situacijai jiems teigiama, kad nėra lėšų nupirkti naujoms viryklėms. Primename, kad 15min.lt jau rašė, jog studentų nepasitenkinimą sukėlė esą išgalvotos sąskaitos už remonto darbus.

Anot jaunuolio, visi aukšto studentai susirinkę aptarė situaciją, „susimetė“ po penkis Lt ir nusipirko dujinę viryklę. Vis dėlto, nepaisant to, kad patys įsigijo naują dujinę viryklę, niekas jos studentams nepajungė.

„Susidaro toks vaizdas, kad „Economus“ studentai – ne žmonės. Studentai gali gyventi kaip bėdžiai, iš jų galima pelnytis, jie prisitaikys prie bet kokių sąlygų ir t.t. Deja, studentai žmonės ir neprivalo taikstytis su nenormaliomis administratoriaus sąlygomis“, – laišką užbaigė studentas.

Laukti gali tekti iki mėnesio

15min.lt susisiekus su UAB „Economus“, atstovas spaudai Paulius Ugianskis teigė, kad šiandien iš viso pateikta nupirkti 35 dujines virykles ir 34 elektrines kaitlentes.

„Kadangi viryklės bus perkamos per viešuosius pirkimus procesas gali užtrukti iki mėnesio“, – sakė P.Ugianskis.

Studentiškas naujienas sekite socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Čia verda studentiškas gyvenimas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius