Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VGTU bendrabučiuose – permainos

Į „Studentų zoną“ laišku kreipėsi sunerimęs studentas Antanas, teigdamas, kad Saulėtekio bendrabučiuose gyvenantys studentai jau kuris laikas kalba, jog iki šiol bendrabučius valdžiusi įmonė „Saulėtekio būstas“ bankrutuoja ir parduoda valdomus bendrabučius įmonei „City Service“.
VGTU studentė Ieva bendrabučio kambaryje.
VGTU studentė Ieva bendrabučio kambaryje. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Teigiama, kad studentai po Naujųjų metų neteks interneto (sesijos metu). Be to, vienas iš sprendimų padengti iki šiol nuostolingai veikiančius bendrabučius – padidinti nuomos kainą“, – dėl galimų pokyčių bendrabučiuose baiminasi studentas.

„Studentų zonai“ VGTU kancleris Arūnas Komka  patvirtino, kad VGTU studentų bendrabučiuose iš tiesų yra pasikeitimų.

„Nuo 2012 sausio 1 d. VGTU studentų bendrabučius Nr. 1, 3, 4 ir 5 administruos atviro konkurso nugalėtojai UAB „Economus“ ir AB „City service“ veikdami jungtinės veiklos pagrindu. VšĮ „Saulėtekio būstas“ pralaimėjo šį konkursą, todėl perduos administravimo funkcijas minėtoms įmonėms“, – paaiškina A.Komka.

Jis nuramina, kad studento informacija tėra gandai, mat, pasak A.Komkos, nuo šių metų sausio 1 d. studentų įmokų dydis už apgyvendinimo paslaugas nedidės. „Be to, studentai gaus tas pačias paslaugas, taip pat ir interneto“, – tvirtino VGTU kancleris.

VGTU SA: kambarių nuomos kainos mažės

Vilniaus Gedimino technikos universiteto Studentų atstovybė (VGTU SA) ketvirtadienį išplatino pranešimą spaudai, informuodama, kad pasikeitus bendrabučius  administruojančiai įmonei, studentų atstovai suderino naujas apgyvendinimo, vidaus taisykles, kambarių nuomos kainas bei paslaugų teikimo sutartis.

„Siekdami pagerinti bendrabučiuose gyvenančių VGTU studentų socialinę aplinką bei išvengti galimų nepatogumų, keičiantis administruojančiai įmonei, į šį procesą iš karto įsitraukėme ir mes. Po ilgų derybų ir diskusijų buvo nutarti klausimai dėl gyvenamosios vietos sąlygų pagerinimo, kambarių nuomos kainų, derėtąsi dėl 2012 metais planuojamo bendrabučių remonto ir kitų klausimų. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie gyventojų ateities“, – sako VGTU SA prezidentas Dionis Martsinkevichus.

Vienas iš didžiausių pasiekimų – sumažintos kambarių nuomos kainos. Be to, budėtojų vietas pakeis elektroninio praėjimo sistema – kiekvienas bendrabučio gyventojas turės asmeninę elektroninę kortelę, su kuria galės patekti į bendrabutį. Visi kiti, norintys apsilankyti bendrabutyje, turės kreiptis į administratorių – jiems bus išduodamos svečių kortelės. Taip pat panaikintos 50 litų baudos už bendrabučių vidaus tvarkos pažeidimus: rūkymą nerūkymo zonose ir panašiai.

Dėkojame studentui Antanui už pasiūlytą temą. Savo temą studentų rubrikai gali pasiūlyti ir tu, rašydamas „Studentų zonai“ e.paštu studentai@15min.lt!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius