-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VGTU: stojamasis balas į valstybės finansuojamas vietas turėtų siekti 4

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) rektorius Alfonsas Daniūnas tikina, kad tinkamas stojamasis balas yra viena iš būtinų priemonių, siekiant patobulinti aukštojo mokslo sistemą.
Alfonsas Daniūnas
Alfonsas Daniūnas / Vilniaus Gedimino technikos universitetas

„Užtikrinti aukštą studijų kokybę ir ją nuolat gerinti yra vienas svarbiausių universiteto uždavinių. Studijų kokybė labai priklauso nuo to, kokį bagažą atsineša stojantysis. Vienas iš kriterijų, kuris parodo, kaip jis pasirengęs studijoms, yra stojamasis balas. VGTU stojamąjį balą laiko itin svarbiu studijų kokybės užtikrinimo rodikliu. Sutelkiant dėmesį į tolimesnį kokybės užtikrinimą bei gerinimą, 2018 metais stojant į valstybės finansuojamas vietas, balas turėtų būti 4 – tai yra pakankamas slenkstis, leisiantis užtikrinti mokslo kokybę,“ – pranešime žiniasklaidai cituojamas VGTU rektorius.

Anot jo, didinant stojamąjį balą į aukštąsias mokyklas ir siekiant geresnės studijų kokybės, svarbu dėti pastangų, kad kuo daugiau moksleivių turėtų visas galimybes jį pasiekti.

A.Daniūno įsitikinimu, itin daug dėmesio reikėtų skirti regionams: Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) duomenimis, 2017 metais stojančiųjų Vilniaus mokyklų absolventų vidutinis balas buvo gerokai aukštesnis už mažesniųjų miestų.

Šiuo metu minimalus stojamasis balas į universitetų valstybės finansuojamas vietas siekia 3 balus. Švietimo ir mokslo ministerija šį balą norėtų kilstelėti iki 4-ių, tačiau ne visos aukštosios mokyklos tokiam žingsniui pritaria.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius