Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viceministras: Lietuvos sporto universitetas per gerai vertina savo galimybes

Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) viceministras Giedrius Viliūnas, komentuodamas Lietuvos sporto universiteto pareikštą norą išlikti autonomišku ir nesijungti su Lietuvos sveikatos ir mokslų universitetu (LSMU), sako, kad universitetas šiek per gerai vertina savo galimybes.
Giedrius Viliūnas ir Jurgita Petrauskienė
Giedrius Viliūnas ir Jurgita Petrauskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Manau, institucijos, kuri yra savarankiška, noras toliau ieškoti galimybių tokia likti – natūralus, bet sporto universitetas šiek tiek per daug optimistiškai vertina savo galimybes“, – tvirtina G.Viliūnas.

Susijungęs su LSMU, pasinaudodamas prestižu šito universiteto, jis puikiai galėtų tęsti savo veiklą.

„Mes žinome, kad demografiškai studentų skaičius mažėja ir dar mažės. Mūsų atlikti tyrimai rodo, kad sporto ir fizinės kultūros mokytojų rengimo srityje, kas yra viena iš svarbiausių sporto universiteto specializacijų, iš tiesų turime geroką specialistų perteklių, bent jau bendrojo lavinimo mokyklose, – vargu ar tą skaičių reikėtų didinti. Kylant priėmimo į universitetus reikalavimams, taip pat mažėja skaičius abiturientų, kurie yra pasirengę studijoms“, – LSU kylančius iššūkius vardija viceministras.

Dėl visų jų, G.Viliūnas teigia manantis, kad sporto mokslas ir sportininkų rengimas LSU „patirtų daugiau sunkumo“: „O susijungęs su LSMU, pasinaudodamas šito universiteto prestižu, jis puikiai galėtų tęsti savo veiklą.“

Abu minėti universitetai vykdo sveikatos mokslų krypties studijas – sportas, sveikatinimas, ir, anot G.Viliūno, „tikrai visiškai gerai telpa sveikatos mokslo universiteto veiklos diapazone“.

„Be to, sveikatos mokslų universitetas jau yra labai sėkmingai susijungęs su Lietuvos veterinarijos akademija ir nebuvo dėl to paskui jokių neigiamų atgarsių. Abiejų mokyklų akademinė bendruomenė tęsia savo veiklos tradiciją dar stipresniame ir labiau sinergiškai veikiančiame universitete. Manytume, kad ir LSU tikrai be jokio nuostolio veiklos specifikoje galėtų tęsti veiklą šitoje konfigūracijoje“, – ŠMM poziciją išsakė viceministras.

Pagal ŠMM suformuotą universitetų tinklo optimizavimo planą, LSU siūloma reorganizuoti prijungiant jį prie LSMU. Ateities planas – Kauno universitetas, kurį sudarytų šiuo metu veikiantys LSU, Aleksandro Stulginskio universitetas, Kauno technologijos universitetas ir Vytauto Didžiojo universitetas (VDU).

Anksčiau LSU palankiai vertino galimybę veikti bendrame darinyje su kitais Kauno miesto universitetais, ne kartą užsiminė apie galimą jungimąsi su LSMU ar VDU.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius