Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienai dienai Kauno mere tapusi Vaida Godvišaitė: „Norime daugiau studentiškų erdvių"

Tarptautinės studentų dienos proga Kauno meru vienai dienai tradiciškai tapo vienos iš mieste veikiančių aukštųjų mokyklų atstovas. Šiemet į Andriaus Kupčinsko kėdę atsisėdo Kauno technologijos universiteto (KTU) magistro studijų studentė Vaida Godvišaitė.
Kauno merė Vaida Godvišaitė
Kauno merė Vaida Godvišaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

​Tarptautinės studentų dienos proga Kauno meru vienai dienai tradiciškai tapo vienos iš mieste veikiančių aukštųjų mokyklų atstovas. Šiemet į Andriaus Kupčinsko kėdę atsisėdo Kauno technologijos universiteto (KTU) magistro studijų studentė Vaida Godvišaitė.

Šios išskirtinės progos metu Vaidai Godvišaitei, kuris praėjusiais metais buvo tapusi KTU rektore, gali tekti priimti nemažai atsakingų sprendimų. Studentei suteikta ne tik galimybė užimti mero darbo kabinetą, bet ir būti išgirstai sprendžiant svarbias studentiškas problemas. Darbo diena laikinajai miesto merei prasidėjo susipažinimu su vienai dienai buvusiu meru A.Kupčinsku, savivaldybės Administracijos vadovais.

Mero stalas, dokumentai, kompiuterinė bazė – jūsų dispozicijoje. Administracija – jūsų paslaugomas. Šiandien yra penktadienis, valstybinių įstaigų darbuotojams trumpesnė darbo diena, todėl svarbiausia, kad darbuotojai neišeitų iš darbo anksčiau“, – sveikindamas V.Godvišaitę juokavo A.Kupčinskas.

Į Rygą išvykstantis meras pridūrė, kad ketvirtadienį vyko tarybos posėdis, todėl naujajai merei gali skambinti žurnalistai, prašydami pakomentuoti vakarykščius politikų sprendimus.

„Dar nežinau ko noriu gyvenime, todėl visada yra gerai pabandyti kažką naujo. Praėjusiais metais buvau KTU rektore, šiemet – Kauno mere, tai – įdomu. Tikiuosi, kad popiet susitikusi studentų atstovais, aptarsime nemažai klausimų, tikiuosi, kad studentai bus aktyvūs“, – sakė laikinoji Kauno merė.

Studentė tikisi, kad pavyks įgyvendinti idėją Vienybės aikštės dalį nuo KTU iki VDU pavadinti Studentų skveru.

Iš miesto valdžios ji norėtų glaudesnio bendradarbiavimo, „didesnis finansavimas taip pat nemaišo“. Studentė tikisi, kad pavyks įgyvendinti idėją Vienybės aikštės dalį nuo KTU iki VDU pavadinti Studentų skveru. V.Godvišaitė taip pat norėtų, kad Kaune būtų saugiau.

Visą dieną studentams šurmuliuojant miesto centre, vakare jie kviečiami į didžiulį studentams ir ne tik skirtą koncertą Kauno sporto halėje, kuriame gros grupės „Tie geresni“, „Saulės kliošas“, „Skamp“, pasirodys „Radistai“.

Dar 1941-aisiais metais lapkričio 17 dieną buvo nuspręsta skirti būtent studentams. Siekis suvienyti visą jaunimą pasaulyje, nepaisant jų rasės, kalbos ir papročių pasiekė ir Lietuvos studentiją. Laikantis tradicijų jau kelerius metus iš eilės tradiciškai svarbiausius Kauno miesto administracijos postus užima studentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius