Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vienos universiteto profesorius: vadovų MBA programa išmoko mąstyti kitaip

Jau nuo rudens startuosiančioje ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Vadovų MBA programoje rinkodaros strategijos subtilybių dėstyti pirmą kartą į Lietuvą atvykstantis Vienos universiteto (angl. Vienna University of Economics and Business, (Austrija)) profesorius Bodo Schlegelmilch yra įsitikinęs, kad šiandienos lyderio apibrėžimas nebeegzistuoja, o tikras lyderis pirmiausia turėtų mokėti nustatyti, kokio vadovavimo stiliaus reikalauja kiekviena situacija. Apie šiandienos lyderio vaidmenį visuomenėje, MBA studijų populiarumą pasaulyje ir vadovavimo atsakomybes įžvalgomis dalijosi profesorius.
Bodo Schlegelmilch
Bodo Schlegelmilch / Projekto partnerio nuotr.

Ar galėtumėte išsamiau paaiškinti, kodėl MBA studijų programa yra svarbi šiandienos vadovams ir yra tokia populiari pasaulyje?

MBA laipsnis šiuo metu yra labiausiai vertinamas ir pripažįstamas verslo pasaulyje. Įprastai MBA programos būna pačios svarbiausios jas siūlančiose prestižinėse verslo mokyklose – ši programa atspindi verslo mokyklos reputaciją, pritraukia perspektyviausius studentus ir didžiausią kompetenciją turinčius dėstytojus.

Programoje studijuojantiems vadovams MBA laipsnis garantuoja aukščiausio lygio vadybos žinias, kurios ne tik leidžia geriau suvokti esamas vadovo atsakomybes ir sutinkamus iššūkius, bet taip pat atveria kelią mąstyti kūrybiškai ir versliai.

Projekto partnerio nuotr./Bodo Schlegelmilch
Projekto partnerio nuotr./Bodo Schlegelmilch

ISM universitete dėstysite rinkodaros strategijas. Kokia yra pagrindinė žinia, kurią norite perteikti ISM MBA programos studentams Lietuvoje?

Mano dėstomame kurse bus apžvelgiami patys svarbiausi strateginiai sprendimai globalios ekonomikos kontekste. Dėstymo metu ypatingas dėmesys bus skiriamas tarpdiscipliniškumui ir nukreiptas į strateginius vadovo sprendimo priėmimo būdus – į iššūkius bus bandoma įveikti naudojantis patyrusių vadovų patirtimi. Rinkodaros sprendimai tikslingiausiai priimami atsižvelgiant į rinkodaros ir kitų funkcinių verslo sričių ryšius. Į rinkodaros strategiją bus žvelgiama kaip į neatsiejamą strateginį kompanijos tikslą.

Kaip manote, ką šiandien derėtų laikyti geru lyderiu – tą, kuris remiasi patyrimu ir iš klaidų išmoktomis pamokomis, ar tą, kuris pirmenybę teikia nuolatiniam tobulėjimui?

Netikiu, kad esama vieno apibrėžimo, kuris tiksliai ir išsamiai nusakytų, kas yra geras lyderis. Manau, kad lyderystės apibrėžimas labai priklauso nuo konkrečios situacijos, jos konteksto. Pavyzdžiui, lyderio apibrėžimas ir funkcijos priklauso nuo žmonių, kuriems teks vadovauti, nuo to, kaip greitai reikia priimti sprendimus, nuo kultūrinio ir institucinio šalies konteksto. Geras lyderis pirmiausia yra tas, kuris moka nustatyti, kokio lyderiavimo stiliaus reikalauja atitinkama situacija.

ISM Vadovų MBA programa tik neseniai gavo akreditaciją Lietuvos švietimo sistemoje. Ko norėtumėte palinkėti pirmajai programos laidai? Kokie Jūsų lūkesčiai?

Kalbant apie situaciją MBA programos kontekste, pirmiausia tikiuosi susipažinti su magistrantais, turinčiais patirties įvairiausiose verslo industrijose. Dėl šios įvairovės užsiėmimai su jais turėtų būti interaktyvūs ir įdomūs, o dėstytojauti įdomiau. Tiesa, nors jau esu sakęs kalbas daugiau nei 30 pasaulio šalių, į Lietuvą atvyksiu pirmą kartą. Dėl šios priežasties bus labai įdomu susipažinti su būsimaisiais Jūsų regiono lyderiais.

Projekto partnerio nuotr./ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas
Projekto partnerio nuotr./ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas

Pirmoji bet kurios programos laida visada ypatinga. Jie yra pirmieji programos ugdytiniai, savotiški pionieriai, nutiesiantys kelią ir nustatantys standartus ateities magistrantų laidoms. Tai reiškia didelę atsakomybę, nes pirmoji laida taip pat turi savo pasiekimais parodyti aukštą programos kokybės lygį.

Numatyta studijų programos trukmė – 12 mėnesių. Studijų metu bus taikomi įvairūs mokymo metodai – vyks paskaitos, interaktyvūs seminarai ir stažuotė Pietų Afrikoje (Keiptaune).

Sėkmingai studijas baigusiems asmenims bus suteiktas Verslo administravimo magistro laipsnis (MBA). Dalyviai į programą atrenkami konkurso būdu, paraiškos priimamos iki 2017 m. rugsėjo 15 d. Numatoma studijų pradžia – 2017 m. rugsėjo 28 d.

Daugiau informacijos apie MBA programą rasite čia.

Priėmimo dokumentus pateikti galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius